Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Днепр » Афиша
пт, 26 апреля 2024
16:53

Борці за незалежність України

Борці за незалежність України

Живопись

У Дніпровському Будинку мистецтв відкрилась виставка «Борці за незалежність України», яка стала продовженням заходів у рамках проекту Будинку мистецтв «Козацький дух в мені живе!».

Напередодні Днів козацької слави виставка є ще одним посилом до молоді про важливість пам’ятати славні сторінки історії України та усіх тих, хто у різні роки бажав і боровся за її незалежність: кошових отаманів, ватажків селянських повстань, старшину козацьку і козацьку сірому та звичайно ж Гетьманів.

Основа експозиції - колекція картин (близько 100 картин) голови громадської організації «Козацька спадщина» Віталія Мирончука, який був автором ідеї створення такої виставки і спонукав як меценат до роботи художника Миколу Фішера.

На відкритті виставки виступили представники облдержадміністрації, громадських козацьких організацій, заслужений діяч мистецтв України, композитор Володимир Ярцев (написав цілий цикл козацьких пісень!), голова спілки жінок Дніпра та Дніпропетровської області Валентина Тальян.

Виставка – інформативна: деякі гетьмани України та кошові отамани широкому загалу – маловідомі, але всі вони зіграли свою роль в історії. З числа тих, хто тримав гетьманську булаву, та був кошовим отаманом під час екскурсії відвідувачі пізнають найвідоміших: Байду Вишневецького, Богдана Хмельницького, Івана Сірка, Петра Сагайдачного, Петра Дорошенка, Пилипа Орлика, Івана Мазепу, Петра Калнишевського. Під кожним портретом вміщена анотація.



   


Морозе-Морозенко  (26.09.18 12:25): Уявляю, як би здивувалися козаки, якби дізналися, що вони буцім-то за незалежність України боролися. :) Ответить | С цитатой
1
Gorod.dp.ua не несет ответственности за содержание опубликованных на сайте пользовательских рецензий, так как они выражают мнение пользователей и не являются редакционным материалом.

Gorod`ской дозор | Обсудите тему на форумах | Разместить объявление

Примітка:
У розкладі можливі зміни. Будь ласка, уточнюйте інформацію за телефонами закладів, в яких відбуваються зазначені події.
Час сеансів у кінотеатрах може змінюватися без попередження!
Зверніть увагу, що зміна репертуару в кінотеатрах відбувається по четвергах.

Експорт афіші

copyright © gorod.dp.ua
Все права защищены. Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.

О проекте :: Реклама на сайте