Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Днепр » Афиша
ср, 01 мая 2024
09:29

Другові, який не врятував мені життя

Посмотреть афишу: Другові, який не врятував мені життя Литература, Презентация

Запрошуємо на презентацію книги Ерве Ґібера «Другові, який не врятував мені життя» (видавництво "Пінзель") за участі перекладача Івана Рябчія (м. Київ).

Невелика книжка, яка справляє надзвичайне враження.

У 1988 році у французького письменника Ерве Гібера діагностували СНІД. У 1990 році Ерве Гібер написав автобіографічну книгу «Другу, який не врятував мені життя». Ерве Ґібер був фотографом, журналістом, письменником і сценаристом. Помер у віці 36 років у 1991 р. від СНІДу, і власне ця книга, а разом із нею ще дві, які разом становлять трилогію («Протокол співчуття» та «Чоловік у червоному капелюсі») є своєрідним викликом хворобі, маніфестом хворого на СНІД.

У книзі Ерве розповідає про те, як СНІД увірвався у життя Європи і світу. Люди любили та помирали, продовжували передавати вірус, ще не знаючи, що з’явилася нова смертельна хвороба адже СНІД ідентифікували лише у 1983 році. А вже у 1984 від СНІДу помирає Мішель Фуко, друг Ерве Гібера, який у книзі представлений під ім’ям Мюзіль. В Україні перша смерть від СНІДу зареєстрована у 1988.

Книга занурює в атмосферу 80-х років, і відносини між людьми. Історії життя і смерті зачаровують і примушують замислитися над багатьма речами.

Книга, яку один із промоуторів франкомовної літератури в Україні, перекладач, а віднедавна і засновник видавництва «Pinzel» Іван Рябчій вирішив презентувати в 2018 р., була видана в Парижі в 1990 р.

Запрошуємо всіх шанувальників сучасної літератури!

Подробиці за телефоном: (056) 740-37-12


Gorod.dp.ua не несет ответственности за содержание опубликованных на сайте пользовательских рецензий, так как они выражают мнение пользователей и не являются редакционным материалом.

Gorod`ской дозор | Обсудите тему на форумах | Разместить объявление

Примітка:
У розкладі можливі зміни. Будь ласка, уточнюйте інформацію за телефонами закладів, в яких відбуваються зазначені події.
Час сеансів у кінотеатрах може змінюватися без попередження!
Зверніть увагу, що зміна репертуару в кінотеатрах відбувається по четвергах.

Експорт афіші

copyright © gorod.dp.ua
Все права защищены. Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.

О проекте :: Реклама на сайте