Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Днепр » Афиша
вт, 23 апреля 2024
21:03

Фестиваль КОНСТРУКЦІЯ V: Реальність

Фестиваль КОНСТРУКЦІЯ V: Реальність

Фестиваль сучасного мистецтва в міському просторі «Конструкція» вже вп'яте відбудеться у Дніпрі. Проект звертається до фізичного та уявного образу Дніпра, відкриває новий погляд на його особливості та підвищує ступінь уваги до спільного — простору, відповідальності, майбутнього. Цього року тема фестивалю «Реальність». 5 днів сучасного мистецтва, експериментальної та електронної музики, лекцій, перформансів та неформальних вечірок. В цьому році фестиваль заявить нову локацію та повернеться до вже знайомих та улюблених місць: Палац Ілліча, галерея «Артсвіт», Художній музей, Будинок Архітектора, арт-центр «Квартира», «Ксі простір», галерея-клуб «Модуль» та вільний культурний простір «Сцена». Ми запросили артистів/-ок та експретів/-ок із Чехії, Греції, Німеччини, Турції, Польщі, Норвегії, Латвії, Росії, Киргизстана, США, України та Уругваю.

«Конструкція» почнеться з 10-денної мистецької резиденції за участі Аліни Якубенко, Fantastic Little Splash, Abel Korinsky, Олесі Онікієнко та Катерини Берлової, Міті Чурікова, Добрині Іванова та Данііла Галкіна. В перші фестивальні дні відкриється дві виставки резидентів у Дніпровському художньому музеї та галереї сучасного мистецтва Артсвіт. В рамках резиденції та протягом фестивалю відбудуться артіст толки учасниць/-ків резиденції. Також у Будинку архітектора відбудеться виставка мистецької групи 12345678910.

Перформативну програму відкриє Theaterlabor/International Laboratory Ensemble (Німеччина) та CONFIGURE//DISFIGURE (Великобританія) інтермедійним перформансом «Divided Together», створеним спільно з дніпровськими, київськими, кримськими та донецькими перформерами. Продовжить програму site-specific перформанс «Séance» від Theaterlabor Bielefeld за участі: Юрі Бірте Андерсон, Аліна Тіннефельд, Томас Бернд та Майкл Грюнерт.
Харківський проект Юрія Штайди та Zhi Zhi «No Signal» презентує аудіо-візуальний перформанс «Добро». А в останні два дні фестивалю на вас чекає «Well trained songs» – тексти від нейромережі з музикою та піснями від Олексія Шмурака, Heinali, Judy Leuven та перформанс-презентація збірки Яніс Сінайко «Ангел-конструктор» за участі Олексія Шмурака, Олега Шпудейко (Heinali), Ольги Ґайдаш, Діми Казакова. У публічному просторі міста планується 4-канальна саунд інсталяція від AVA kolektiv.

Музична програма цьогорічного фестивалю складається з концертів електронної та експериментальної музики, вечірок в промзоні за участі: Kurs Valut, AVA Kolektiv (Чехія), AZA (Греція), Gaute Granli (Норвегія), Alexandr Zaloopin (Росія), Izabela Smelczynska (Польща), Pacou (Німеччина), NGC-5128 (Латвія), NENE Н. (Турція), Vaia (Уругвай), Zeleni Sestry, Deme, R.Zatz, Subforms.

Освітня програма включає лекції, воркшопи, дискусії та презентації Томаса Думке (Cynetart, Німеччина), Надії Парфан та Іллі Гладштейна (фестиваль кіно та урбаністики 86), Олі Рейтер (фестиваль Wiz-Art), Дани Брежневої та Євгенії Моляр (ДЕ НЕ ДЕ), Діми Казакова (видавництво Лоція) та лекції від архітекторів Ганни Баянової (Киргизстан) та Еріка Запела (США).

На відновленному публічному просторі Сцена протягом фестивалю можна буде побачити кіно від фестивалів 86, Wiz-Art та добірку найкращої анімації зі всього світу Brain Vitamins (кураторка Вова Кампотік).


Gorod.dp.ua не несет ответственности за содержание опубликованных на сайте пользовательских рецензий, так как они выражают мнение пользователей и не являются редакционным материалом.

Gorod`ской дозор | Обсудите тему на форумах | Разместить объявление

Примітка:
У розкладі можливі зміни. Будь ласка, уточнюйте інформацію за телефонами закладів, в яких відбуваються зазначені події.
Час сеансів у кінотеатрах може змінюватися без попередження!
Зверніть увагу, що зміна репертуару в кінотеатрах відбувається по четвергах.

Експорт афіші

copyright © gorod.dp.ua
Все права защищены. Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.

О проекте :: Реклама на сайте