Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Днепр » Афиша
чт, 28 марта 2024
15:42

Мужня мода

Посмотреть афишу: Мужня мода История

Чоловіча мода не часто буває предметом конкретної зацікавленості дослідників, музейників, приватних колекціонерів, а навіть і модельєрів. У журналах мод ХІХ – поч. ХХ ст. чоловічий костюм майже не згадується, хіба що традиційний розділ «Карнавальний костюм» пропонував чудернацькі варіанти не лише дама, а й представникам сильної статі. Чоловічу моду ХІХ ст. регламентувала держава, яка визначала форму одягу для будь-якого службовця, а на службі була переважна кількість чоловіків. Традиційно, найбагатші мундири мали військові, але й цивільна служба також вимагала мундиру, значно простішого, незмінного роками, але красномовного в умовах станового суспільства, поділеного на класи Табелю про ранги. Привчене око відразу відрізняло до якого міністерства та відомства відноситься візаві, як до нього звертатися і які питання можна вирішити. Початок ХХ ст. називають «останнім періодом рафінованої чоловічої елегантності», він дарував більше комфорту та вільності рухів. На зміну формальному сюртуку «у миру» прийшли просторі піджаки та широкі брюки. В історичних дослідженнях ХХ ст. називають «довгим сторіччям», через масу визначних подій, які припали на ці сто років, цей вислів є справедливим й для чоловічої моди. Майже півстоліття, через два світові військові конфлікти, домінуючими у моді були мілітаристські мотиви, довге панування яких швидко та кардинально змінилося, перш за все, завдяки музиці – впливу «Beatles», «Rolling Stones» та ін. Крім того, з 1970-х рр. чоловічі моделі демонструються у показах «прет-а-порте».
Колекція чоловічого одягу ДНІМ досить репрезентативна і дозволяє простежити основні тенденції розвитку моди, але потребує ще поповнення.

Представлені на виставці експонати охоплюють час від XVIII до ХХ ст. Найстарші експонати – зразки традиційного козацького вбрання: куртас, кунтуш, пояси, шаровари. Західноєвропейська мода цього часу представлена, зокрема, чудовим шовковим бальним жилетом, який нещодавно повернувся з реставрації. Окремо представлена колекція головних уборів – від «котелка» до «пиріжка». До уваги відвідувачів також різноманітні сорочки, краватки, фраки та різноманітні аксесуари, все це на фоні портретної галереї яскравих образів різних епох.

Виставка триватиме з 25 травня по 10 вересня 2018 року.

Виставка працює кожного дня, крім понеділка та останньої п’ятниці місяця, з 10:00 до 17:00.

Інформацію щодо виставки можна отримати по телефону: 066-640-85-32, Мурадова Олександра Миколаївна, завідуюча відділу науково-просвітницької роботи і діорами "Битва за Дніпро".


Gorod.dp.ua не несет ответственности за содержание опубликованных на сайте пользовательских рецензий, так как они выражают мнение пользователей и не являются редакционным материалом.

Gorod`ской дозор | Обсудите тему на форумах | Разместить объявление

Примітка:
У розкладі можливі зміни. Будь ласка, уточнюйте інформацію за телефонами закладів, в яких відбуваються зазначені події.
Час сеансів у кінотеатрах може змінюватися без попередження!
Зверніть увагу, що зміна репертуару в кінотеатрах відбувається по четвергах.

Експорт афіші

copyright © gorod.dp.ua
Все права защищены. Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.

О проекте :: Реклама на сайте