Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Днепр » Афиша
пт, 26 апреля 2024
15:39

Кіноніч: абсурд (Андерссон/Шифрон)

Кіноніч: абсурд (Андерссон/Шифрон)

Спочатку куратор кіноночі Сергій Острянин планував присвятити нову добірку вічному питанню про сенс нашого буття, проте, не знайшовши на цю тему достатньо матеріалу, тема наступної кіноночі зійшлася до абсурду. Тож цього разу пропонуємо глядачам замислитися над явищем нонсенсу в нашому житті за переглядом двох європейських збірок новел та замальовок на тему абсурдності буття.

Почнемо зі збірки 39 трагікомічних скетчів Роя Андерссона "Сидів голуб на гілці, думаючи про буття", що є спробою автора дати відповідь на питання "що значить бути людським створінням?". Назва фільму відсилає до полотна Пітера Брейгеля "Мисливці на снігу", на якій птахи, на думку автора, приголомшені тим, що мисливці під деревом не бачатьхаотичної природи оточуючого світу. Візуальна складова фільму також натхненна живописом, зокрема полотнами Едварда Хопера, тож крім філософських думок на глядів чекає мінімалістична насолода для очей.

Наступний фільм з добірки - "Дикі історії" Даміана Шифрона - 6 новел, присвячених темі помсти як емоції, що повною мірою розкриває абсурдність людських вчинків. Нерівність, несправедливість, а також високі вимоги сучасного світу доводять людей до точки кипіння - саме по цих точках проведена сюжетна лінія стрічки. На глядачів чекає сповнена емоцій та чорного гумору стрічка, епізоди якої балансують на тонкій грані між людяністю та варварством, самоконтролем і справжнім емоційним вибухом.

Як би нам не хотілося думати інакше, наше життя у більшій мірі визначається хаотичною комбінацією випадковостей. Ірраціональність покладена у саму основу поведінки людей та їх емоцій - то може вона і є тим самим, що визначає нашу людяність та є справжнім сенсом життя - на це питання відповідь спробуємо знайти під час перегляду фільмів та їх обговорення.

Традиційно кіноночі відбуваються в співпраці з Arthouse Traffic.


Gorod.dp.ua не несет ответственности за содержание опубликованных на сайте пользовательских рецензий, так как они выражают мнение пользователей и не являются редакционным материалом.

Gorod`ской дозор | Обсудите тему на форумах | Разместить объявление

Примітка:
У розкладі можливі зміни. Будь ласка, уточнюйте інформацію за телефонами закладів, в яких відбуваються зазначені події.
Час сеансів у кінотеатрах може змінюватися без попередження!
Зверніть увагу, що зміна репертуару в кінотеатрах відбувається по четвергах.

Експорт афіші

copyright © gorod.dp.ua
Все права защищены. Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.

О проекте :: Реклама на сайте