Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Днепр » Афиша
ср, 24 апреля 2024
00:00

10-та Французька весна в Україні

10-та Французька весна в Україні Короткий метр, Поэзия, Танец, Творческий вечер

Посольство Франції в Україні, Французький інститут в Україні та Альянс франсез  представляють 10-тий ювілейний фестиваль «Французька весна в Україні», що традиційно проходить у квітні у Києві, Дніпропетровську, Донецьку, Львові, Одесі та Харкові

Фестиваль,  без  якого  вже  неможливо  уявити  прихід  весни  в Україну,  цього  року, як ніколи,  представляє  багату  мистецьку  програму – як  оригінальні  проекти  з Франції,  так цікаві спільні франко-українські починання.

Цього року «Французька весна» у Дніпропетровську  відкриється разом із відкриттям експозиції французького фотографа Еріка Вазолера  «Be Young And Shut Up!».

Відкриття експозиції Е. Вазоллера
Арт-центр “Квартира”, 29 березня о 18:00

Ця експозиція є результатом численних візитів фотографа в Україну, що відбулися минулого року. Вона демонструє портрети української , що показують українську молодь з села, далеко від великих міст. Будучи добре знайомим з Україною, фотограф Ерік Ваззолер створює серію нових портретів у притаманному йому стилі. Експозиція є результатом багаточисельних візитів фотографа до України, які відбулись торік. Ці портрети виводять на перший план українську молодь з села, далеко від пожвавлення великих міських центрів. Молодь, якій він присвячує свою творчість з самого початку творчої дороги у 1986 році.

Театральні  сцени  «Французької  весни» у Дніпропетровську  також прийматимуть кіноконцерт Жорж Мельєс, сучасний танець «Tiger,  tiger, burning bright» та музичний виступ Зази Фурньє.

Кіноконцерт Жорж Мельєс
Дніпропетровський російський драматичний театр ім.М.Горького, 5 квітня о 19:00

Кіноконцерт представляє ексклюзивну програму фільмів Жоржа Мельєса у супроводі тапера та оповідача, як це відбувалося на початку ХХ-го століття. Жорж Мельєс Жорж Мельєс є однією з найбільш дивовижних фігур кінематографу. З 1896 по 1913 рр. він зняв 520 фільмів, продюсером та дистриб’ютором яких він був, і в яких сам же і зіграв. Мельєс першим використав камеру для розповіді історії з мізансценою та декораціями. Він вигадав цілу низку трюків, які і до тепер є основою сучасних спецефектів.

 
“Тигр, тигр, багряне світло...”
Дніпропетровський російський драматичний театр ім.М.Горького, 17 квітня о 18:30

Шестеро танцівників з різних кутків світу виблискують в новій виставі Франка Мікелетті «Tigertigerburning  bright». Можливо, так відбувається тому, що вони часто танцюють в своєму "панцирі"? Тому що їхня життєва енергія виплескується через край? Все це так, поза всяким сумнівом. З цієї та ще багатьох причин шестеро виконавців вистави Tiger tiger  burning  bright… («Тигр, тигр, багряне світло…») – нової вистави, поставленої хореографом Франком Мікелетті, вражають глядача. Красиві, рішучі, скромні – вони виблискують, жодного разу не висуваючи наперед на сцені когось одного з трупи. І це велике досягнення! З часу створення в 1996 р. трупи «Kubilai Khan Investigations» Мікелетті своєю справою доводить смисл її існування: зустрічатися з людьми, обмінюватися творчими прийомами, незалежно від того, де артисти знаходять їх – в Африці чи в Латинській Америці. Саме в Японії цей боєць хореографії антильської зовнішності знайшов у жовтні 2011 р. музику для своєї вистави, яку він зміксував з електронною. 

Музичний концерт Заза Фурньє
Арт-центр “Квартира”, 23 квітня о 19:00

Не Зізі (Жанмер), ні Зазі, ні Заз… Але це Заза Фурньє, новенька особистість в братстві співачок, які підписуються однією літерою «З». Білява співачка із зачіскою під «рок банан» насправді не є початківцем на терені співу. Акторка за освітою, вона вже продемонструвала свою непересічність завдяки першому альбому (2008 р.), в якому вона співала під акомпанемент свого акордеону, не впадаючи в ретро кіч або атмосферу народних балів. В’їдливі тексти її пісень під захоплюючу мелодію відображають історії щасливого або нещасного кохання і виконуються з сумішшю делікатної чуттєвості та зарозумілого нахабства.

Названа з чиєїсь легкої руки «співачкою з акордеоном», Заза Фурньє виявила однак у свої юні 22 роки зрілість як авторки та перспективність як виконавиці. Після успішного сольного турне з двомастами концертами лише в компанії свого акордеону та айпаду, вона вже сьогодні  підтверджує свої уподобання, випустивши другий альбом під назвою «Поглянь на мене».
Заза Фурньє наділена особливим хистом  - відображати повсякденність простими влучними словами:  сон,  поперек,  стілець,  окуляри,  мило,  коліна,  тремтіння…,  поєднувати  критичне відсторонення зі свободою.

Панорама французького кіно пропонує безліч кінозустрічей та нічний марафон короткометражного кіно.

 У програмі фестивалю також передбачені поетичні читання “Хай живе поезія”, конкурси та заходи, організовані СЗОШ №126 та Фестиваль міні-спектаклів французькою мовою “Весняна квітка”.

Квітень  2013,  вже  традиційно,  пройде  під  знаком  французького  мистецтва,  цікавих зустрічей, відкриттів та позитивних емоцій.







   

Gorod.dp.ua не несет ответственности за содержание опубликованных на сайте пользовательских рецензий, так как они выражают мнение пользователей и не являются редакционным материалом.

Gorod`ской дозор | Обсудите тему на форумах | Разместить объявление

Примітка:
У розкладі можливі зміни. Будь ласка, уточнюйте інформацію за телефонами закладів, в яких відбуваються зазначені події.
Час сеансів у кінотеатрах може змінюватися без попередження!
Зверніть увагу, що зміна репертуару в кінотеатрах відбувається по четвергах.

Експорт афіші

copyright © gorod.dp.ua
Все права защищены. Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.

О проекте :: Реклама на сайте