Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Днепр » Афиша
ср, 01 мая 2024
10:57

Концерт лауреатів всеукраїнського фестивалю поезії «МОЛОДЕ ВИНО» та Літературного конкурсу від МБФ «Смолоскип»

Концерт лауреатів всеукраїнського фестивалю поезії «МОЛОДЕ ВИНО» та Літературного конкурсу від МБФ «Смолоскип»

Литература, Поэзия, Творческий вечер


МА Арт-Вертеп предстваляє

Жива поезія 18-тирічної витримки.
Nota Bene: Тільки для дегустаторів.

За участі:
м. Київ: Володимир Цибулько, Олесь Корж, Сергій Пантюк, Юрко Нога;
м. Полтава: Максим Солодовник;
м. Івано-Франківськ: Василь Карпюк;
м. Запоріжжя: Іра Цапліна, Марина Брацило, Юрій Ганошенко, Олесь Барліг, Антоніна Ряховська;
Дніпро: Макс Волохань, Ярослав Апрасюхін та ін.

«Молоде вино» народилося в Києві навесні 1993 року . Його започаткувала Творча агенція «500» , а саме Максим Розумний, Андрій Кокотюха, Сергій Руденко у вигляді літературних читань, які на той час поєднали значну частину прогресивної творчої молоді. За сприяння Міжнародного благодійного фонду «Смолоскип» на чолі з його засновником Осипом Зінкевичем та однойменного видавництва «Смолоскип» , «Молоде Вино» – стало загальноукраїнським щорічним Фестивалем живої поезії , що згодом отримало офіційну реєстрацію з боку державної адміністрації.

На конкурсних засадах традиційно визначалися переможці регіональних турів, які надалі боролися за звання найкращих поетів країни на фінальному відборі в м. Києві . Фіналісти ж заразом із символічним свічником ручної роботи у вигляді жаби (втіленням просвітлення, бо на той час український літературний процес у засновників конкурсу асоціювався з болотом) отримували визнання «майстрами пера», і, доки самі брали участь у подальших фестивалях, то їхня творчість оживала на сторінках численних видавничих проектів.

Загалом, протягом всього періоду існування МБФ «Смолоскип», щорічно втілюючи у життя фестиваль поезії «Молоде Вино» та літературний конкурс, створило певне культурне середовище, вишукуючи молоді «нетитуловані» таланти поза сталою літтусівкою. Де? А просто усюди. І, хоча такі поняття як «дев'яностники» та «двотисячники» є відносними – так чи інакше – як мінімум два покоління сучасних українських поетів та прозаїків, тих, кого ми просто любимо, маловідомих та тих, чиї імена на тепер стали візитівками нашої епохи, вийшли саме з цього осередку.

Звертаємо вашу увагу, що з 2011 року став модернізованим формат конкурсу. До розгляду журі приймаються короткі відеоролики із записом авторського читання поезій.

Відеоролики можуть бути записані мобільним телефоном, цифровими фотоапаратом чи відеокамерою та мають бути розміщені на ресурсах youtube.com, vimeo.com чи подібних;
в адресний рядок (покликання) на ролики надсилати електроною поштою на: molodevyno@gmail.com ;
у 2011 році - конкурсний прийом відеопоезії: до 15 квітня; вік конкурсантів - від 15 до 30 років.

До 20 квітня журі “Молодого вина” прослухає / прогляне всі надіслані ролики і визначить 10 фіналістів, котрі приїдуть до Києва, аби взяти участь у підсумковому змаганні.

І тепер, відзначаючи своє 18-тиріччя «Молоде Вино», запрошує Вас на концерт за участі лауреатів фестивалю різних сезонів, членів журі, переможців відбіркових турів та численних друзів.

За додатковою інформацією можна звертатись за тел.+38 050 945 28 45; +38 0562 33 55 82 та на juliana.world@gmail.com




  

Gorod.dp.ua не несет ответственности за содержание опубликованных на сайте пользовательских рецензий, так как они выражают мнение пользователей и не являются редакционным материалом.

Gorod`ской дозор | Обсудите тему на форумах | Разместить объявление

Примітка:
У розкладі можливі зміни. Будь ласка, уточнюйте інформацію за телефонами закладів, в яких відбуваються зазначені події.
Час сеансів у кінотеатрах може змінюватися без попередження!
Зверніть увагу, що зміна репертуару в кінотеатрах відбувається по четвергах.

Експорт афіші

copyright © gorod.dp.ua
Все права защищены. Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.

О проекте :: Реклама на сайте