Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Днепр » Новости города и региона
пт, 26 апреля 2024
13:02

НОВОСТИ ГОРОДА И РЕГИОНА

На Днепропетровщине восемь семей живут в ветхом общежитии без коммуникаций

2:12 / 6.00 Mb
Справжня боротьба за виживання розгорнулась в одному з гуртожитків міста Вільногірськ на Дніпропетровщині. Вісім родин живуть у будівлі, яка розвалюється просто на очах. Люди кажуть: переселятись нікуди. Адже місцева влада пропонує їм кімнати у такому ж розтрощеному гуртожитку.

Із шестимісячним сином на руках Юлія обережно піднімається сходами. До перил не торкається - можуть обвалитись.

А коли дістається свого четвертого поверху, з тривогою поглядає уже на стелю.

Юлія Литвяк, мешканка гуртожитку:

- Очень страшно ходить, бо каждый день ожидаешь: упадёт оно на голову или не упадёт?

З усіх благ цивілізації у гуртожитку лише газ та світло. Опалення вмикають рідко. Води немає.

- Обрезали воду холодную!

Жити в таких умовах з дитиною неможливо, бідкається жінка. Її сусіди кажуть: вночі чують, як тріщать стіни. Через просідання фундаменту в деяких кімнатах уже не зачиняються вікна.

Тетяна Гапотій, мешканка гуртожитку:

- Перекошені рами, понімаєте? І я їх позабивала, бо відкриваються. Подивіться - осё, гниле!

Ще кілька років тому спеціальна комісія визнала: будинок потребує термінового капітального ремонту.

Наталія Грищенко, кореспондент:

- Вікна розбиті, комунікації розтрощені. Навіть стіни розвалюється на очах. Ось ці цегляні руїни, наприклад, утворилися лише за місяць.

Зараз тут мешкають вісім родин. Тридцять вже вибралися. Хто до родичів, хто - на зйомні квартири. Те, що пропонує місцева влада як альтернативне житло, підійшло одиницям. Тетяна Гапотій показує забиті фанерою вікна. До цієї кімнати в іншому розтрощеному гуртожитку її хотіли переселити.

- Вот это, что мне предлагали жильё, оно шило на мыло! Шо там таке жильё, шо тут предлагают!

У мерії розводять руками: кажуть, іншого вільного житла у місті немає.

Віталій Федоренко, міський голова Вольногорська:

- Да, оно требует ремонта. И мы этот ремонт готовы сделать. Но при условии, что они туда переезжают! То есть сделать ремонт, чтобы оно простаивало, мы ж тоже не можем тратить деньги!

Люди обіцянкам не вірять. І кажуть: переселятись будуть лише у відремонтоване житло. Протистояння триває вже два роки. На компроміс жодна зі сторін не йде.

Gorod.dp.ua на Facebook.


В.И.  (22.03.13 13:29): Если жильё приватизировано, то есть смысл как-то объединяться,организовываться,брать кредиты и ремонтировать-ремонтировать-ремонтировать...! Ведь так делают члены ЖСК, владельцы частных домов...! А затем предъявлять исковые денежные претензии к ЖЭК-ре...! А иначе КАК? Ждать ЧП себе и детям на голову? А если жильё не приватизировано, то все денежные претензии-к собственнику. Нанимайте адвокатов и спасайтесь. Ведь "шара" и т. н. "справедливость" благополучно скончались вместе с СССР. Ответить | С цитатой | Обсуждение: 1
123  (22.03.13 11:17): я еще понимаю, если живут пожилые люди, им деваться некуда, но вот молодняк уже мог бы найти работу, предоставляющую общежитие. если ума хватило рожать в таких условиях, то надо думать как выкручиваться, а не ждать с моря погоды Ответить | С цитатой | Обсуждение: 1
1
Gorod.dp.ua не несет ответственности за содержание опубликованных на сайте пользовательских рецензий, так как они выражают мнение пользователей и не являются редакционным материалом.

Gorod`ской дозор | Обсудите тему на форумах | Разместить объявление

Другие новости раздела:

ОБРАТИТЕ ВНИМАНИЕ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
8000
грн в месяц – минимальная зарплата с апреля 2024 г.

Источник
copyright © gorod.dp.ua
Все права защищены. Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.

О проекте :: Реклама на сайте