Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Днепр » Новости города и региона
пн, 06 мая 2024
19:33

НОВОСТИ ГОРОДА И РЕГИОНА

В Украине введут штрафы для покупателей контрафактных сигарет

В Украине введут штрафы для покупателей контрафактных сигарет

Покупка пачки контрафактных сигарет приведет к штрафу от 510 до 4250 гривен.

При этом еще большими станут штрафы для продавцов такой продукции – от 17 до 34 тысяч гривен с конфискацией и всего товара, и вырученных средств.

Этот и целый ряд других новых законопроектов были поддержаны в парламенте Украины.

Среди других новых законов обращает на себя внимание следующий.

Законопроект №7731 (прошел второе чтение) разрешает руководителям предприятий критической инфраструктуры требовать от своих сотрудников брать обязательства по неразглашению информации о работе предприятия, а также предоставлять полную информацию о связях с лицами, живущих в стране-агрессоре или на оккупированных территориях.

Подробней о новых законопроектах рассказал народный депутат Украины из Днепра Дмитрий Кисилевский:

«Працівникам підприємств, які є обʼєктами критичної інфраструктури, слід готуватись до обмежень щодо нерозголошення інформації, яка може бути використана ворогом. Такі вимоги воєнного часу. Відповідний закон схвалила Верховна Рада. Я голосував «за».

Традиційно коротко інформую про найцікавіші голосування парламенту. Доречі, на цьому тижні вперше за тривалий період була запроваджена практика комітетських днів у сесійній залі. Тобто коли в зал виносяться низка законів, об’єднаних тематикою окремого комітету. Цього разу - податкового в один день і соціальної політики в інший.

Дозволили державному агентству АРМА купувати за арештовані кошти в іноземній валюті військові облігації (друге читання, №10397).

Дозволили голові громади призначати виконуючого обов'язки у разі мобілізації старости або якщо рада більше 3 разів не підтримала кандидатуру, що підтримана громадою на обговореннях. Також голова громади зможе призначати старосту одноосібно, якщо сесії ради не проводяться понад 6 місяців (перше читання, №9518).

Схвалили продовження спрощеного періоду реорганізації медичних закладів у державні некомерційні підприємства (друге читання, №10094).

Запровадили європейський освітній стандарт, згідно з яким студенти зможуть навчатися на міждисциплінарній освітній програмі, яка передбачає вибір конкретної спеціальності не одразу, а після одного або півтора року навчання. Студенти контрактної форми зможуть самостійно визначати тривалість проходження навчальної програми в університеті (друге читання, №10177).

Попередньо схвалили нові процедури реєстрації, сертифікації та моніторингу лісового репродуктивного матеріалу (перше читання, №9116).

Підтримали підвищення штрафів за незаконну торгівлю акцизними товарами - від 17 тис. до 34 тис. гривень з конфіскацією товарів та отриманих коштів. Повторне порушення передбачатиме штраф від 34 тис. до 85 тис. гривень з конфіскацією. Також запроваджено покарання за придбання та зберігання незаконного тютюну. Громадяни виплатять штрафу від 510 до 1700 гривень, а підприємці та посадові особи - від 1700 до 4250 гривень з конфіскацією (перше читання, № 9364).

Попередньо схвалили скасування розподілу у навчанні дисципліни «Захист України» для хлопців і дівчат (перше читання № 11092).

Підтримали спрощення процедури оформлення статусу учасника бойових дій завдяки взаємодії між державними реєстрами (перше читання, №11143).

Підтримали надання Держспецзвʼязку можливості закуповувати безпілотники та РЕБ для Сил оборони (перше читання,).

Почали розгляд ініціативи щодо звільнення підприємців, що займаються оптовою та роздрібною торгівлею транспортними засобами, від перереєстрації на себе вживаних автівок (перше читання, №9083).

Почали розгляд ініціативи щодо удосконалення процедури здійснення кримінальних проваджень згідно європейської практики. Всі справи в судах першої інстанції суддя розглядає одноособово, за окремими винятками. Так, передбачається можливість розглядати справи трьома суддями ВАКС за клопотанням обвинуваченого, якщо з інкримінований злочин передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк більше 10 років (друге читання, №11130).

Схвалили збільшення особового складу Прикордонної служби до 75 тисяч, з них 67 тисяч - військовослужбовці (друге читання, №11091).

Попередньо підтримали спрощення процедури отримання ліцензій та перехід на електронну форму замість паперової форми ліцензій. Також запроваджуються безстрокові ліцензії для всіх видів господарської діяльності, що підлягають ліцензуванню (перше читання, №10346).

Почали розгляд ініціативи щодо запровадження Переліку платників податків з високим рівнем добровільного дотримання податкового законодавства, які користуватимуться низкою переваг у податковому адмініструванні під час воєнного стану (перше читання, №11084).

Попередньо підтримали законопроект, який передбачає розмитнення автомобілів черев портал Дія. (перше читання, №10380).

Почали розгляд ініціативи щодо створення при уряді Державної ветеранської патронатної служби, яка діятиме продовж 5 років на засадах державно-волонтерського партнерства (перше читання, №9423).

Зобовʼязали роботодавців продовжувати дію трудового договору з працівниками у разі передачі бізнесу іншій особі. Крім того, роботодавець має інформувати працівників про дату передачу бізнесу іншій особі (друге читання, №8244).

Дозволили підприємствам критичної інфраструктури вимагати від своїх працівників надання інформації щодо наявних у них зв'язків з особами, які проживають на території держави-агресора або тимчасово окупованій території України. Також працівники мають брати зобовʼязання щодо нерозголошення інформації з обмеженим доступом, зокрема інформації, що становить державну чи комерційну таємницю, а також умови роботи з конфіденційною інформацією (друге читання, №7731)».


Gorod.dp.ua на Facebook.

Gorod.dp.ua не несет ответственности за содержание опубликованных на сайте пользовательских рецензий, так как они выражают мнение пользователей и не являются редакционным материалом.

Gorod`ской дозор | Обсудите тему на форумах | Разместить объявление

Другие новости раздела:

ОБРАТИТЕ ВНИМАНИЕ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
16,9
млрд грн - бюджет Днепра на 2024 г.

Источник
copyright © gorod.dp.ua
Все права защищены. Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.

О проекте :: Реклама на сайте