Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Днепр » Новости города и региона
чт, 02 мая 2024
05:12

НОВОСТИ ГОРОДА И РЕГИОНА

Майстер-клас з Петриковського розпису на фестивалі Gorod Майстрів

Майстер-клас з Петриковського розпису на фестивалі Gorod Майстрів
Майстер-клас з Петриковського розпису пройде в суботу 25 лютого в 11.00 у ТРЦ Караван, другий поверх. Максимальна кількість учасників - 5 чоловік.

Майстер-клас веде Масюкевич Ганна Іванівна.

Народилася в селі Петриківка 28 серпня 1950 року. Свій творчий шлях розпочала в 1970 році, коли побачила малюнки рідної сестри Надії, яка на той час була вже досвідченим майстром з петриківського розпису на фабриці "Дружба". Cестра стала першим моїм вчителем. Також вплинув на ставлення мене як художниці тодішній головний художник фабрики Соколенко В,І. Моя робота мене надихала і я швидко стала майстром вищого класу, брала участь у виставках, отримувала нагороди, маю талановитих учеників, роботи друкувались в книгах, рекламі, зберігаються в музеях України та Росії, приватних збірках.

Понад усе ціную петриківькі-українські традиції і роблю все, щоб вони збереглися, щоб молодь пам'ятала та шанувала їх.

На моє прохання старий петриківський майстер пічної справи збудував справжню українську піч, в якій за прадавнімі рецептами я випікаю великодню випічку, весільні дивні, голубки та калачики. Петриківські квіти тепер можна побачити не тільки на моїх тарелях, а й на весільних короваях. І на сьогоднішній день я печу, малюю, навчаю розпису молодь, проводжу майстер-класи.

Gorod.dp.ua на Facebook.
ФОТО:



 

Другие новости раздела:

ОБРАТИТЕ ВНИМАНИЕ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
6 700
гривень мінімальна зарплата у 2023 р.

Источник
copyright © gorod.dp.ua
Все права защищены. Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.

О проекте :: Реклама на сайте