Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Днепр » Новости города и региона
пт, 17 мая 2024
22:03

НОВОСТИ ГОРОДА И РЕГИОНА

В Литмузее Днепра открыли две новые выставки

|«« «« »» »»|

Мероприятие сопровождалось ярким и патриотичным литературным перформансом.

Новые выставки – совершенно разные по содержанию.

В экспозиции «Українська абетка. Діти – дітям» представлены работы юных художников и мастеров графики, смело сочетающих разные стили и творческие приемы.

А народный мастер Ольга Иващенко на выставке «Натхненна словом» показала свои новые работы в стиле вытынанки. Открытие выставок сопровождалось поэтическим перформансом.

О новых выставках в Литмузее рассказали следующее:

«Ось і відбулось таке довгоочікуване відкриття виставок "Натхненна словом" та "Українська абетка, діти – дітям!" у музеї "Літературне Придніпров’я".

Вітаємо Ольгу Іващенко та вихованців з цією значущою подією. Пишаємося. Велика вдячність за те, що популяризуєте українську культуру.

Запрошуємо всіх охочих поринути в мистецтво витинанки та ілюстрації.

«Українська абетка. Діти – дітям» – це виставка дитячих робіт вихованців народного художнього колективу школи образотворчих мистецтв «Суцвіття». В експозиції представлені 34 роботи 16 авторів віком від 10 до 20 років.

Роботи виконані в техніці колажу. В процесі діяльності діти працювали в таких видах творчості як живопис, графіка, витинанка; сміливо поєднуючи ці види в одній роботі. Кожна картина унікальна, тому що створена молодими авторами спеціально для малюків без обмежень дитячої фантазії, зі сміливими рішеннями творчого задуму.

Це перший відповідальний творчий досвід дітей у такому цікавому творчому проекті, де кожна дитина мала свободу самореалізації у творчому задумі.

Серія робіт «Натхненна словом» – це десять ілюстрацій Ольги Іващенко до поеми «Марія» Тараса Шевченка, які відтворені в техніці ажурної витинанки. Лаконічні образи з глибоким змістом та сенсами, які нагадують глядачеві про силу материнської любові, не зважаючи на будь-які життєві обставини, про глибинні почуття жінки, яка плекає своє дитя з надією на краще життя.

Ольга Іващенко – народна майстриня, членкиня Національної спілки майстрів народного мистецтва України, лауреат мистецької премії ім. Тетяни Пати, керівник гуртка-методист народного художнього колективу «Школа образотворчих мистецтв «Суцвіття» КЗПО «Центр дитячої та юнацької творчості «Крила» Дніпровської міської ради».

Представляємо вам літературний перформанс з відкриття виставки «Натхненна словом» Ольги Іващенко.

В експозиції, де представлено ілюстрації у техніці витинанки до твору «Марія» Тараса Шевченка, лунають рядки поеми у виконанні талановитої Дар’ї Іващенко.

Приємного перегляду!

Нагадуємо, що виставка працює: вівторок, середа, п'ятниця, субота та неділя з 10:00 до 16:00. Понеділок і четвер – вихідні. Тел.: 067 211 0543».

Видео с открытия можно посмотреть здесь

Фото со страницы Литмузея

Gorod.dp.ua на Facebook.

Читайте также:


Валя  (30.04.24 20:57): Что ж, надо посмотреть. Хотя выставкам предпочитаю домашнее перелистывание страниц виолити.ком в поисках того, что действительно интересует, но иногда надо и в люди выходить. Ответить | С цитатой
1
Gorod.dp.ua не несет ответственности за содержание опубликованных на сайте пользовательских рецензий, так как они выражают мнение пользователей и не являются редакционным материалом.

Gorod`ской дозор | Обсудите тему на форумах | Разместить объявление

Другие новости раздела:

ОБРАТИТЕ ВНИМАНИЕ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
70
аварийных детских и тренажерных площадок планируется отремонтировать в 2024 г.

Источник
copyright © gorod.dp.ua
Все права защищены. Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.

О проекте :: Реклама на сайте