Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Gorod`ській дозор
Вт, 19 березня 2024
09:48

GOROD`СЬКІЙ ДОЗОР

fundsolidaritycomua


11 січня 2018, 19:14

Велике свято Різдва Христова у Дніпрі

У Велике свято Різдва Господа нашого Ісуса Христа у храмовому комплексі «Різдва Божої Матері» м. Дніпро, вул. Набережна Заводська 92-б ж/м Покровський (колишній Комунар) відбулися святкові заходи, які очолив керуючий Дніпровської Єпархії Владика Симеон.

Вже 6 січня 2018 р. у Святий вечір Різдва Христового розпочалося Всенічне бдіння з нагоди свята Різдва Христового, а для усіх бажаючих була організована відеотрансляція богослужіння з храму, а вранці 7 січня 2018 р. розпочалася Архієрейська Божественна Літургія.

В цей день на свято завітала велика кількість представників громади Дніпра. На теріторіі храмового комплекса «Різдва Божої Матері», який побудований за ініціативи та кошти мецената Української Православної Церкви Киівского Патріархату, президента Міжнародного благодійного фонду «Солідарність» Олександра Петровського — були присутні парафіяни зі всього обласного центру та регіону. Приїхали гості і з інших областей України.

Зі Львівщини та Закарпаття, Миколаївської та Запорізької областей. Присутні змогли відвідати храм, поспілкуватись з представниками Української церкви, отримати насолоду від прогулянки по мальовничому подвір‘і храмового комплексу.

Велика кількість дітей різного віку розважалася на ігровому сучасному майданчику, а парафіяни змогли безкоштовно пригоститися смачним гарячим кулішом, який прямо на кострі для усіх бажаючих приготували представники Українського козацтва. Для парафіян організували виступ дитячого вертепу недільної школи «Українського Подвір‘я» Дніпровської Єпархії УПЦ КП.

Також на території храмового комплексу відбувся різдвяний концерт (колядки) за участі різних творчих колективів м. Дніпра, а зокрема артистів Дніпропетровского Укравнського академічного музично-драматичного театру їм. Т. Шевченка.

Як зазначили керуючий Дніпровської Єпархії Владика Симеон і настоятель храмового комплекса «Різдва Божої Матері» Віталій Лопушанський —
«Українська Православна Церква Київського Патріархату, як скарбник духовного буття, любові, милосердя і благодійності в часи випробувань від позіхань на суверенність була і є пліч опліч з нашим народом.

Нехай же Христос Спаситель, Який народився у Вифлеємі, наповнить наші серця любов’ю один до одного, радістю і світлом. Нехай в Новому році мир і благословення Боже перебувають в Україні і на кожному, хто чинить правду і добро».
https://mbfs.com.ua/news/1419-velike-svjato-r-zdva-hristova-u-dn-pr.html








Переглядів: 1103
Усі записи автора | << | >>

fundsolidaritycomua  (11.01.18 19:23): ​Дніпрян запрошують на прем’єру фільму про загиблого оперного співака, патріота України та воїна - Василя Сліпака
https://mbfs.com.ua/news/1424-dn-prjan-zaproshuyut-na-prem-r u-f-lmu-pro-zagiblogo-opernogo-sp-vaka-patr-ota-ukra-ni-ta-v o-na-.html
Відповісти | З цитатою
Щоб залишити коментар вам необхідна реєстрація на сайті. Вхід
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ській дозор | Обговорити тему на форумах | Газета оголошень

Мій gorod.dp.ua:
copyright © gorod.dp.ua
Усі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті