Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Gorod`ській дозор
Вт, 19 березня 2024
10:49

GOROD`СЬКІЙ ДОЗОР

fundsolidaritycomua


11 січня 2018, 19:03

Дніпрян запрошують на прем’єру фільму про загиблого оперного співака, патріота України та воїна - Василя Сліпака


У січні дніпрян запрошують на прем’єру фільму про загиблого оперного співака та воїна Василя Сліпака
Документальний фільм «МІФ», присвячений пам'яті загиблого на Донбасі воїна Василя Сліпака, вийде в прокат українських кінотеатрів у лютому 2018 року, однак допрем’єрний показ відбудеться 28 січня.
Новий фільм авторів стрічки «Добровольці Божої Чоти» Леоніда Кантера та Івана Яснія «МІФ» розповідає історію життя та загибелі Василя Сліпака – оперного співака зі світовим ім’ям та унікальним голосом.
Команда працювала над створенням стрічки понад рік.
У фільмі поєднано документальні кадри та анімацію, яку створив український карикатурист Юрій Журавель.
«До створення стрічки долучилися тисячі людей, що допомогли по крихтах зібрати відео та фото фрагменти життя Великого Українця. Доброчинці з усього світу надіслали кошти на виробництво фільму. На завершальному етапі плече підтримки підставило також ДержКіно України», — йдеться у дописі.
Як зазначається, музику для фільму написали одни з кращих композиторів сучасності. Серед яких: Євген Гальперін, що писав музику для Люка Бессона і був близьким другом Василя, а також Роман Григорів та Ілля Разумейко (формація NOVA OPERA) та Едуард Приступа.

В рамках прем'єрного туру знімальна група відвідає кілька міст та зустрінеться з глядачами. Місце показу: кінотеатр «Караван». Початок перегляду: 19:00.
Вхід на прем'єру відбуватиметься за доброчинними внесками, а квитки на сеанси прокату можна буде придбати в касах кінотеатру.
«Запрошуйте друзів та тих, кого любите. Дивіться українське кіно», — зазначили організатори.
Нагадаємо, що Василь Співак був вихованцем Львівської хорової капели «Дударик», закінчив Львівську консерваторію, після якої працював у Паризькій опері. Прожив у Франції 20 років. Але щойно почалася війна в Україні, спочатку допомагав як волонтер, а в червні минулого року пішов добровольцем на фронт. Псевдо Василя було «Міф», бо роль Мефістофеля була його улюбленою. Життя героя обірвала куля ворожого снайпера.
Нагадаємо, що Міжнародний благодійний фонд Олександра Петровського «Солідарність» завжди вшановує пам ять Василя Сліпака і вже провів у Дніпрі де кілька концертів пам яти видатного патріота-українця.

https://mbfs.com.ua/news/1424-dn-prjan-zaproshuyut-na-prem-ru-f-lmu-pro-zagiblogo-opernogo-sp-vaka-patr-ota-ukra-ni-ta-vo-na-.html





Переглядів: 1155
Усі записи автора | << | >>

fundsolidaritycomua  (11.01.18 19:09): Дніпровські Посіпаки Святого Миколая показали на передовій вертеп для бійців АТО
https://mbfs.com.ua/news/1426-dn-provsk-pos-paki-svjatogo-mi kolaja-pokazali-na-peredov-i-vertep-dlja-b-ic-v-ato.html
Відповісти | З цитатою
Щоб залишити коментар вам необхідна реєстрація на сайті. Вхід
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ській дозор | Обговорити тему на форумах | Газета оголошень

Мій gorod.dp.ua:
copyright © gorod.dp.ua
Усі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті