Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Gorod`ській дозор
Нд, 28 квітня 2024
15:48

GOROD`СЬКІЙ ДОЗОР

RPL-Dnepr


28 вересня 2017, 16:28

Фінкомітет Ради розпочав роботу над законопроектом про криптовалюти – Сергій Рибалка

Комітет Верховної Ради з питань фінансової політики та банківської діяльності розпочав роботу над розробкою законопроекту, який дозволить врегулювати статус криптовалют в Україні. Про це на своїй сторінці в Facebook написав голова комітету, член фракції Радикальної партії Олега Ляшка Сергій Рибалка.
«У нашому парламентському комітеті ми почали роботу над законопроектом про криптовалюти. Вони набирають все більшої популярності в світі. Їх світовий ринок перевищив 160 млрд. доларів. Лідер в цьому Китай почав їх активно забороняти – там борються з відтоком за кордон коштів і з їх відмиванням. На лідерство тепер претендує Японія, яка в цьому році не просто їх легалізувала, а зробила криптовалюти засобом платежу. Головна мета місцевої влади – використовувати ці нові технології для здешевлення транзакцій в японській банківській системі», - написав С.Рибалка.
Він також додав, що багато країн також вже працюють над власними системами регулювання ринку криптовалют.
«Ми не маємо права закривати очі на цю проблему з кількох причин. Наш IT-потенціал дозволяє Україні претендувати на лідерство в розвитку нових фінансових технологій, і нам вкрай необхідний розвиток цивілізованого ринку. Також нам не завадить залучення в Україну нових інвестицій», - підкреслив голова фінкомітету Ради.
Однак на сьогоднішній день, за його словами, криптовалюта – це «вкрай ризикований спекулятивний фінансовий інструмент, який не має ніякої реальної вартості окрім спекулятивного попиту».
«Тому досвід нашого банкопаду і фінансових пірамід зобов'язує нас думати про захист інтересів людей, яких можуть масово обдурити. На нараді в комітеті були присутні представники НБУ, Мінфіну, інших державних органів, представники ринку криптовалют, серйозні експерти. Збираємо думки і пропозиції і будемо писати проект закону», - резюмував С. Рибалка.




Переглядів: 445
Усі записи автора | << | >>

Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ській дозор | Обговорити тему на форумах | Газета оголошень

Мій gorod.dp.ua:
copyright © gorod.dp.ua
Усі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті