Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Gorod`ській дозор
Пт, 26 квітня 2024
16:54

GOROD`СЬКІЙ ДОЗОР

oreiro


24 травня 2017, 21:15

Сергій Рибалка: «Пенсійна реформа має полягати у створенні надійної системи, щоб людина заробила на забезпечену старість»

Майже півроку тягнеться ганебна ситуація із не включенням недержавних пенсійних фондів до реєстру неприбуткових організацій. Про це заявив Голова Комітету Верховної Ради України з питань фінансової політики і банківської діяльності під час засідання профільного комітету.
«Концепція пенсійної реформи в Україні та Закон про недержавний пенсійний фонд чітко визначають статус недержавних пенсійних фондів як неприбуткової організації. Всі доходи розподіляються тільки між учасниками недержавних пенсійних фондів, які є власниками своїх додаткових пенсійних накопичень та отримують додаткові пенсійні виплати після настання пенсійного віку. Точно такий самий підхід до недержавних пенсійних фондів існує скрізь у світі», – зауважив Сергій Рибалка.
За його словами, суть пенсійної реформи не повинна зводитись до банального скорочення видатків на пенсіонерів. «Неважливо як це робиться – чи подовженням пенсійного віку, чи збільшенням необхідного стажу. Справжня пенсійна реформа має полягати у створенні надійної системи щоб людина заробила на забезпечену старість. І тут недержавні пенсійні фонди мають бути важливою частиною цієї системи», – наголосив Сергій Рибалка.
На переконання голови фінансового комітету, одним з головних завдань держави має бути забезпечення розвитку недержавних пенсійних фондів та залізної гарантії збереження коштів людей. Він навів приклад, що у найбільш розвинених країнах світу пенсійні фонди є одним із ключових інститутів акумуляції коштів населення та постачальником довгих інвестиційних грошей. Сергій Рибалка також повідомив, що в разі не включення до Реєстру недержавних пенсійних фондів до 1 липня цього року всі недержавні пенсійні фонди втратять статус неприбуткових організацій та, в результаті, можуть бути ліквідовані.
«Кризова ситуація полягає в тому, що невключення недержавних пенсійних фондів до нового Реєстру призведе до повної руйнації третього рівня пенсійної системи та неспроможності впровадження її другого рівня – накопичувальної системи загальнообов’язкового пенсійного страхування. Це повністю паралізує подальше проведення пенсійної реформи. Учасники недержавних пенсійних фондів можуть втратити свої пенсійні накопичення, сформовані протягом 10 років. Це буде черговим руйнівним ударом по довірі до фінансової системи, що є неприпустимим», – наголосив нардеп.
Члени фінансового комітету звернулися до Міністерства фінансів з проханням вирішити цю проблему якнайшвидше.
Сергій Рибалка повідомив, що Фракція Радикальної партія Олега Ляшка має власне бачення проведення пенсійної реформи і запропонувала системний Антикризовий план розвитку економіки, який передбачає набір законодавчих актів та урядових рішень, що дозволить підвищити добробут і пенсіонерів і працюючих українців: https://www.slideshare.net/galasyuk/ss-74324750.









Переглядів: 920
Усі записи автора | << | >>

Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ській дозор | Обговорити тему на форумах | Газета оголошень

Мій gorod.dp.ua:
copyright © gorod.dp.ua
Усі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті