Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Gorod`ській дозор
Сб, 27 квітня 2024
01:00

GOROD`СЬКІЙ ДОЗОР

oreiro


26 вересня 2016, 11:18

Сергій Рибалка: Довгострокового економічного зростання не буде - Україна серед лідерів з податкового тягаря на бізнес

Голова Комітету Верховної Ради України з питань фінансової політики і банківської діяльності Сергій Рибалка вважає проект Державного бюджету на 2017 рік черговим «бюджетом проїдання», в якому Уряд пропонує посилити фіскальний тиск на малих підприємців та незахищені верстви населення. Про це він повідомив коментуючи проект головного кошторису країни на 2017 рік, внесений Кабміном 15 вересня.
Голова фінансового комітету підкреслив, що в проекті держбюджету на наступний рік закладений досить високий показник фінансування видатків на споживання. «Ці видатки збережені на рівні 92% від загального обсягу видатків державного бюджету, як і у 2015-2016 роках. Відповідно видатки розвитку – лише 8%. Скажіть, як ми можемо розраховувати на довгострокове економічне зростання, коли Україна – серед лідерів з податкового тягаря на бізнес. Щорічне скорочення інвестиційних видатків свідчить про одне: з кожною новою кризою Україна буде ставати ще біднішою. Цей тренд треба негайно змінювати. Лише за умови реального стимулювання економічного розвитку з боку держави можна і варто затягувати паски і сподіватися на краще. Радикальна партія постійно на цьому наголошує та пропонує системні кроки. Саме на це спрямовані наші стратегічні пропозиції владі та наші законопроекти», – зауважив Сергій Рибалка.
За його словами, в проекті держбюджету не тільки відсутнє скорочення видатків на державний апарат, а навіть навпаки, у порівнянні з 2016 роком видатки на утримання окремих міністерств і відомств збільшено. «На апарат Міністерства оборони додатково виділяється 10,6 млрд. грн., Державної судової адміністрації – 2,7 млрд. грн., на Генпрокуратуру – 1,3 млрд. грн., на апарат Міненерго – 0,8 млрд. грн., на Міністерство закордонних справ – 1 млрд. грн. На фоні постійного зростання тарифів на житлово-комунальні послуги, урізання соціальних пільг і виплат, це є несправедливим по відношенню до людей, особливо малозабезпечених», – сказав Сергій Рибалка.
Він також окреслив основні показники соціальних питань, зазначивши, що мінімальну заробітну плату уряд пропонує підвищити лише на 162 гривні з 1 грудня 2017-го року. Прожитковий мінімум також пропонується підвищити лише з грудня наступного року на 156 грн. Натомість тарифи на електроенергію для населення з 1 квітня 2015 р. до 1 березня 2017 р. зростуть в 4 рази.
«Запроваджується новий підхід у виплаті стипендій. Тепер умови та розміри виплати соціальних та академічних стипендій будуть встановлюватися Кабміном. Стипендіями забезпечуватимуть лише дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. Буде гарантовано стипендію для студентів інженерних, природничих, освітніх спеціальностей. В бюджеті скасовується держзамовлення, що в свою чергу спричинить кризу на ринку праці і держава недоотримає фахівців. Випускники шкіл з малозабезпечених сімей не зможуть отримати вищу освіту через відсутність на це коштів у їхніх батьків», – зазначив Сергій Рибалка. Він також додав, що на наступний рік продовжується подальше оподаткування пенсій для працюючих пенсіонерів, а саме 15%.
«Зрозуміло, що підтримувати запропонований у такому вигляді проект держбюджету на наступний рік не можна. Наша фракція Радикальної партії обов’язково вноситиме свої пропозиції до цього документу, який потребує радикального доопрацювання», – резюмував Сергій Рибалка.






Переглядів: 578
Усі записи автора | << | >>

Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ській дозор | Обговорити тему на форумах | Газета оголошень

Мій gorod.dp.ua:
copyright © gorod.dp.ua
Усі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті