Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Gorod`ській дозор
Пт, 19 квітня 2024
22:01

GOROD`СЬКІЙ ДОЗОР

oreiro


21 вересня 2016, 20:12

Сергій Рибалка: Запропонований бюджет не містить видатків розвитку економіки

21 вересня 2016 р. відбулося засідання Комітету Верховної Ради України з питань фінансової політики і банківської діяльності за участі Міністра фінансів України Олександра Данилюка.
Голова Комітету Сергій Рибалка зауважив, що у суспільства та народних депутатів накопичилось дуже багато запитань відносно тактики та стратегії Уряду. Особливий інтерес викликає бачення міністра щодо фінансової політики та перспектив розвитку фінансової системи країни.
За словами голови Комітету, системні проблеми економіки продовжують накопичуватися. «Зменшення кредитних ставок відбувається надто повільно. Ми вже втратили 45% банківської системи. Це завдало невиправної шкоди українським підприємствам – за різними оцінками, вони втратили від 80-ти до 120 млрд. грн. Ситуація в банках не покращується. Закону про фінансову реструктуризацію вкрай недостатньо», – наголосив Сергій Рибалка.
Він також підкреслив, що за оцінками експертів, проект бюджету на наступний рік збільшує фіскальне навантаження на економіку. «Рівень перерозподілу ВВП через бюджет на 2017 рік становитиме майже 34%. Це найвищий показник за останні роки. У бюджеті на наступний рік видатки споживання складають 92%. Запропонований бюджет не містить видатків розвитку економіки. Знову матимемо «бюджет проїдання»?», – запитав Сергій Рибалка у присутнього Міністра фінансів.
Міністр фінансів повідомив, що першочергові пріоритети для бюджету. Зокрема, збільшення фінансування на обороноздатність держави, міжнародну діяльність, соціальну підтримку населення, зарплати вчителям та лікарям, розвиток дорожньої інфраструктури, підтримку АПК, підтримку місцевих і регіональних бюджетів в рамках децентралізації.
Міністр фінансів України погодився з позицією Голови Комітету щодо необхідності збільшення доходів за рахунок власних ресурсів, стимулюючи розвиток економіки, а не за рахунок кредитів МВФ. Сергій Рибалка вважає отримання чергового траншу МВФ своєрідною пігулкою, яка дає лише тимчасовий результат і не сприяє розвитку економіки.
«Ми не бачимо сьогодні підтримки держави для запуску вітчизняної економіки. Адже лише після цього ми зможемо підвищити зарплати, пенсії та стипендії. Ми досі не бачимо підтримки Уряду запропонованої нами Стратегії розвитку банківської системи. Ми ще й досі не побачили умов надання Україні кредиту МВФ, на чому наполягав лідер нашої Радикальної партії Олег Ляшко на засіданні Погоджувальної ради 19 вересня», – резюмував Сергій Рибалка.







Переглядів: 589
Усі записи автора | << | >>

Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ській дозор | Обговорити тему на форумах | Газета оголошень

Мій gorod.dp.ua:
copyright © gorod.dp.ua
Усі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті