Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Gorod`ській дозор
Пт, 26 квітня 2024
09:08

GOROD`СЬКІЙ ДОЗОР

oreiro


12 травня 2016, 16:07

Сергій Рибалка: Фінансовий комітет рекомендував Раді ухвалити законопроект про захист прав споживачів фінансових послуг

Комітет Верховної Ради з питань фінансової політики і банківської діяльності на своєму засіданні вирішив рекомендувати парламенту ухвалити Проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо удосконалення захисту прав споживачів фінансових послуг (№ 2456-д) у другому читанні та в цілому.
За словами голови комітету Сергія Рибалки, над доопрацюванням законопроекту працювала робоча група, до якої входили представники усіх ринків фінансових послуг, Нацкомфінпослуг і Національного банку України. Він повідомив, що до законопроекту надійшло 80 пропозиції народних депутатів, більшість з яких врахували. Кілька спірних поправок щодо застосування штрафів до фінансових установ депутати обговорили на засіданні комітету та дійшли згоди.
«Але головне, що у законопроекті збережена спрямованість на створення дієвої системи захисту прав споживачів фінансових послуг, усунення прогалин та неузгодженостей в чинній системі правового забезпечення захисту прав споживачів», - сказав Сергій Рибалка.
Він висловив сподівання, що ухвалення цього та інших законопроектів дозволить зміцнити довіру громадян до фінансової системи України. Проте, голова фінансового комітету підкреслив, що для реального повернення довіри потрібні системні дії усіх гілок влади, чого, нажаль, досі не відбувається.
Проект встановлює повноваження державних органів щодо захисту прав споживачів фінансових послуг, запроваджує однакові правила для банків та небанківських установ, зокрема однакові умови для реклами послуг, розкриття інформації та однакову відповідальність за порушення прав споживачів.
Комітет також заслухав у закритому режимі інформацію керівника Державної служби фінансового моніторингу Ігоря Черкаського про роботу служби за 2015 рік та основні напрями роботи і перспективи законодавчої ініціативи на 2016 рік.
«Нажаль, величезна кількість матеріалів, які передали Держфінмоніторинг, ФГВФО та НБУ до правоохоронних органів не призвели до покарання винних у зловживаннях у фінансовій сфері. Треба прискорювати реформи у прокуратурі, інших структурах що мають досудове слідство. Нам вкрай потрібні дієві антикорупційні органи та судова система. Досі лише поодинокі справи про зловживання у фінансовій сфері дійшли до суду. І це при тому, що за 2 роки банківська система втратила кілька сотень мільярдів», - сказав голова комітету Сергій Рибалка за результатами засідання.








Переглядів: 768
Усі записи автора | << | >>

Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ській дозор | Обговорити тему на форумах | Газета оголошень

Мій gorod.dp.ua:
copyright © gorod.dp.ua
Усі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті