Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Gorod`ській дозор
Чт, 28 березня 2024
11:47

GOROD`СЬКІЙ ДОЗОР

oreiro


12 травня 2016, 13:59

НАВЧЕНІ - ЗНАЧИТЬ ОЗБРОЄНІ

А відтак кожна копійка місцевих бюджетів буде спрямована на вирішення нагальних проблем територій. Правда для цього потрібні знання у питаннях правильного формування та використання зібраних надходжень.
З азами бюджетоутворення та інструментами депутатського контролю депутатів – радикалів знайомили на семінарі тренери міжнародного республіканського інституту (IRI). Бо саме надання допомоги у побудові демократії та навчання депутатів міських рад, представників політичних партій та громадських організацій і є спеціалізацією цієї міжнародної організації, що діє в Україні з 1994 року. Інституція некомерційні і фінансується Агентством США з міжнародного розвитку та урядом Канади. Говорить менеджер IRI у Дніпропетровському регіоні Юрій Селіверстов.
Взаємовідносини між партійними осередками та громадськими організаціями для контролю за місцевими бюджетами. Ця тема сьогодні дуже актуальна і важлива. Наголошує тренер міжнародного республіканського інституту (IRI) Любов Майборода. І знає вона це не з чуток, а власного досвіду. Зараз вона має 20 річний досвід депутатської діяльності і обізнана в тонкощах формування та використання бюджетних коштів. Проте починала Любов Майборода так само і більшість сучасних депутатів. Мала лише бажання. Натомість були потрібні ще й знання.
ЛЮБОВ МАЙБОРОДА, тренер міжнародного республіканського інституту (IRI):
Тема бюджету, його формування та контролю з боку громадськості і політичних сил в контексті децентралізації набуває неабиякої важливості. Минулого року завдяки децентралізації, доходи місцевих бюджетів були перевиконані на 40%. Це вперше за історію незалежності України. Але, нажаль, 20 % коштів залишилися не освоєними. Бо місцеві ради виявилися не підготовленими до такого зростання надходжень і своєчасного та ефективного їх використання. Тому наше завдання навчити депутатів формувати місцеві кошториси, розподіляти кошти і швидко їх освоювати. Бо не секрет, що на кожній території безліч проблем і жодна копійка не буде зайвою. Я дуже рада сьогоднішньому спілкуванню з депутатами Радикальної партії Олега Ляшка. Радикали небайдужі, амбітні, мають щире бажання змінити ситуацію в Україні на краще. Ваша політична сила дуже активна і на неї люди покладають багато сподівань. Такі ж семінари допоможуть їм у подальшій боротьбі. Вміння вчитися – це шлях до прогресу. Навчені – значить озброєні. А значить сильні і значить переможуть.








Переглядів: 1553
Усі записи автора | << | >>

Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ській дозор | Обговорити тему на форумах | Газета оголошень

Мій gorod.dp.ua:
copyright © gorod.dp.ua
Усі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті