Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Gorod`ській дозор
Пн, 29 квітня 2024
08:24

GOROD`СЬКІЙ ДОЗОР

oreiro


15 березня 2016, 17:54

Сергій Рибалка: Фінансовий комітет вирішив винести на розгляд парламенту обидва законопроекти щодо реструктуризації валютних кредитів

Комітет Верховної Ради з питань фінансової політики і банківської діяльності на засіданні 15 березня вирішив винести на розгляд парламенту обидва законопроекти щодо реструктуризації валютних кредитів: щодо іпотечних кредитів на придбання єдиного житла авторства Кабінету Міністрів (№ 4004) та альтернативний законопроект № 4004-1 авторства народних депутатів Олександра Вілкула та Дениса Дзензерського.
Як заявив голова комітету Сергій Рибалка, не перший рік валютні позичальники залишаються без підтримки держави, і нарешті треба ухвалити компромісний закон, який би не лише був підписаний президентом, а й виконаний на практиці. «Моя особиста позиція – треба припиняти це ходіння по колу. Один законопроект не влаштовує позичальників, інший – Кабмін, НБУ та банки. Зрозуміло, що нам треба знайти компромісне рішення, точки порозуміння. На базі одного з законопроектів до другого читання ми маємо напрацювати такий закон, який запрацює, буде виконаний, та буде саме тим компромісом, на який чекають усі сторони не перший рік», - сказав Сергій Рибалка.
У першу чергу, метою законопроекту «має бути досягнення конкретного результату – а саме покращення становища валютних позичальників, які мають в іпотеці одне житло. Вони не мають втратити дах над головою», наголосив під час засідання комітету його глава Сергій Рибалка.
Він нагадав, що у комітеті було проведено два засідання робочої групи, під час яких обговорювалися законопроекти, та був акумульований масив зауважень та пропозицій позичальників, їх об’єднань, інших експертних та громадських інституцій.
«Низка пропозицій є досить обґрунтовані та можливі для врахування при доопрацюванні одного із законопроектів до другого читання. Їх цілком реально узгодити з НБУ, Мінфіном та банківським сектором при доопрацюванні одного з документів», - додав глава комітету.
Сергій Рибалка наголосив, що «усі сторони мають дійти згоди, щоб з одного боку - покращати умови законопроекту для людей, а з іншого, щоб вони не призвели до жорсткого та безрезультатного конфлікту із МВФ, НБУ та банківським сектором. Що знову закінчиться у кращому випадку вето президента та втратою чергового року. А із кожним місяцем ситуація позичальників погіршується. Ростуть також і збитки банків. Парламент, Уряд та НБУ зобов’язані дійти згоди та допомогти людям», - додав Сергій Рибалка.






Переглядів: 659
Усі записи автора | << | >>

Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ській дозор | Обговорити тему на форумах | Газета оголошень

Мій gorod.dp.ua:
copyright © gorod.dp.ua
Усі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті