Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Gorod`ській дозор
Ср, 1 травня 2024
14:31

GOROD`СЬКІЙ ДОЗОР

oreiro


26 лютого 2016, 10:11

Сергій Рибалка: До 14 березня законопроект про обов’язкове страхування відповідальності автовласників допрацюють

У складних економічних умовах завдання усіх учасників робочої групи якнайшвидше напрацювати компромісний варіант законопроекту про систему страхування цивільної відповідальності автомобілістів.
Про це заявив голова Комітету Верховної Ради з питань фінансової політики і банківської діяльності Сергій Рибалка на засіданні робочої групи щодо доопрацювання проекту закону про страхування цивільно-правової відповідальності власників наземних транспортних засобів (№3670, авторства Сергія Рибалки, Михайла Довбенка, Степана Кубіва та інш.).
У засіданні робочої групи взяли участь представники страхових асоціацій, організацій захисту прав постраждалих і споживачів фінансових послуг, члени Президії Моторного (транспортного) бюро, представник Нацкомфіпослуг та незалежні експерти. Учасники засідання домовились подати та систематизувати усі пропозиції до законопроекту до 14 березня 2016 року.
Сергій Рибалка висловив сподівання, що доопрацьовану компромісну редакцію законопроекту, із врахуванням пропозицій учасників робочої групи, можна буде внести на розгляд парламенту під час тематичного сесійного «фінансового» дня, про проведення якого було домовлено із керівництвом Верховної Ради України.
«Сьогодні український страховий ринок потребує кардинального оновлення законодавства, тому усі сторони мають об’єднатися, аби знайти найкращий варіант, який би дозволив захистити права постраждалих – не можуть люди добиватися через суд страхових компенсацій від збанкрутілих страхових компаній протягом 5-6 років. Система має бути простою і зручною для автовласників. Але ми також усі зацікавлені, щоб страховим компаніям було зручно і вигідно працювати, аби їх бізнес розвивався, а держава отримувала більше доходів до бюджету», - сказав Сергій Рибалка.
Він наголосив, що законопроектом пропонується привести захист потерпілих у ДТП до вимог законодавства ЄС, у тому числі, шляхом поступового збільшення страхових сум, удосконалити систему відшкодування збитків, завданих потерпілим, через чітку регламентацію процедури та порядок оцінювання розміру збитків потерпілого, що позбавить можливості недобросовісних страховиків затягувати виплати та занижувати їх розмір. Також пропонується запровадити систему прямого відшкодування збитків. «Запровадження електронного полісу кардинально вирішить проблему фальшивих полісів та суттєво зменшить кількість випадків шахрайства» - , додав Сергій Рибалка. Він підкреслив, що оновлена редакція законопроекту підвищить відповідальність страховика за порушення строків виплати відшкодування з його вини, оскільки вводить додатковий штраф, що не передбачено чинним законодавством.
За словами члена Нацкомфінпослуг Дениса Ястреба, частину складних питань щодо поглиблення адаптації до вимог європейського законодавства, які поки залишаються за межами цього законопроекту та вимагають додаткового серйозного опрацювання, треба відкласти до наступного раунду оновлення профільного законодавства, який, на його думку, можна буде провести приблизно за рік.





Переглядів: 687
Усі записи автора | << | >>

Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ській дозор | Обговорити тему на форумах | Газета оголошень

Мій gorod.dp.ua:
copyright © gorod.dp.ua
Усі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті