Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Gorod`ській дозор
Чт, 18 квітня 2024
10:23

GOROD`СЬКІЙ ДОЗОР

oreiro


3 березня 2016, 15:35

Сергій Рибалка: Профільний комітет ВР вже опрацював більше 300 пропозицій до законопроекту про реструктуризацію валютних кредитів

Мета профільного парламентського комітету напрацювати пакет змін до законопроекту про реструктуризацію валютних кредитів, щоб у результаті ухвалений Радою закон, був реалізований та допоміг значній частині позичальників.

Про це заявив голова Комітету Верховної Ради України з питань фінансової політики і банківської діяльності Сергій Рибалка на черговому засіданні робочої групи з опрацювання законопроекту про реструктуризацію зобов'язань громадян України за кредитами в іноземній валюті, що отримані на придбання єдиного житла (іпотечні кредити) № 4004, поданого Кабінетом Міністрів.

За його словами, комітет вже опрацював більше 300 пакетів пропозицій.
Сергій Рибалка нагадав, що за результатами наради у комітеті 9 лютого за участю представників Міністерства фінансів, НБУ, асоціацій банківського ринку та представників об’єднань позичальників він звернувся з відкритим листом до усіх громадських об’єднань валютних позичальників, Громадської ради при НБУ, а також усіх зацікавлених надати свої зауваження та пропозиції.

«За цей час ми отримали більше 300 пакетів пропозицій та окремих правок до законопроекту. Зізнаюся, що частина з наданих пропозицій були просто фантастичними. Конструктивні та реалістичні правки були опрацьовані та обговорені під час робочої зустрічі. Я вважаю, що до наступного пленарного тижня, враховуючи наявність альтернативного законопроекту, який ще не отримав науково-експертного висновку (законопроект № 4004-1), наш комітет, депутатський корпус разом із представниками банківського сектору, громадськими організаціями, будуть робити усе, щоб підготувати увесь пакет компромісних пропозицій для врахування їх під час підготовки до другого читання. Ми намагатимемося врахувати максимальну кількість нюансів», - сказав Сергій Рибалка. За його словами, планується розглянути обидва законопроекти на черговому засіданні комітету.

Сергій Рибалка наголосив, вся ця титанічна робота потрібна для того, аби мати розуміння, в якому вигляді проект ухвалить парламент, підпише Президент та виконуватимуть банки. «Ми вже втратили півтора роки на безглузде перетягування канату, а людям, яких продовжують виселяти із житла на вулицю, потрібен результат», - сказав голова профільного парламентського комітету.






Переглядів: 701
Усі записи автора | << | >>

Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ській дозор | Обговорити тему на форумах | Газета оголошень

Мій gorod.dp.ua:
copyright © gorod.dp.ua
Усі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті