Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Gorod`ській дозор
Сб, 4 травня 2024
23:08

GOROD`СЬКІЙ ДОЗОР

av1967


4 листопада 2014, 09:41

ГО "Антикорупційне Бюро в Україні" повідомляє:

Міському голові м. Кривого Рогу
Вілкулу Юрію Григоровичу



ЗАПИТ
Щодо перевірки законності
організації та проведення
конкурсу з перевезення пасажирів
на міських автобусних маршрутах
загального користування у м. Кривий Ріг


Наприкінці червня 2014 року до Днiпропетровського обласного управлiння Всеукраїнської громадської органiзацiї «Антикорупцiйне Бюро в Україні» звернулися перевізники, що приймали участь у конкурсі з перевезення пасажирів на міських автобусних маршрутах загального користування у м. Кривий Ріг, який мав відбутися 26 червня 2014 року з проханням перевірити законність організації та проведення вказаного конкурсу, оскільки з незрозумілих причин даний конкурс був визнаний таким, що не відбувся.
26 червня 2014 року на виконання Рішення виконкому Криворізької міської ради від 14.05.2014 р. №139 «Про проведення конкурсу з перевезення пасажирів на міських автобусних маршрутах загального користування та затвердження його умов» в приміщенні виконкому Криворізької міської ради мав розпочатися конкурс з перевезення пасажирів на міських автобусних маршрутах загального користування у м. Кривий Ріг. Порядок проведення зазначеного конкурсу регламентовано Постановою Кабінету Міністрів України від 3 грудня 2008 року №1081 «Про затвердження Порядку проведення конкурсу з перевезення пасажирів на автобусному маршруті загального користування». Організатором даного конкурсу визначено відділ транспорту і зв’язку виконкому Криворізької міської ради.
Відповідно до порядку проведення конкурсу організатором для розгляду конкурсних пропозицій та прийняття рішення по конкурсу з числа представників відповідних органів виконавчої влади, органів місцевого самоврядування, Укртрансінспекції, Державтоінспекції та громадських організацій утворюється постійний або тимчасовий орган – конкурсний комітет, у виключній компетенції якого відповідно до п.47 Постанови Кабінету Міністрів України від 3 грудня 2008 року №1081 «Про затвердження Порядку проведення конкурсу з перевезення пасажирів на автобусному маршруті загального користування» є прийняття рішення про результати конкурсу на закритому засіданні в присутності не менш як половини його складу, у тому числі голови конкурсного комітету або його заступника, простою більшістю голосів.
Однак, всупереч вказаній нормі, під час проведення конкурсу 26 червня 2014 року у присутності перевізників-претендентів, які подали документи для участі у конкурсі, представників громадських організацій міста та області, а також в присутності лише 5 із 12 членів конкурсного комітету було прийнято, а потім оголошено секретарем конкурсного комітету рішення про визнання конкурс таким, що не відбувся по причині того, що на засідання не з’явилась більшість від складу конкурсного комітету. Варто зазначити, що прийняття рішення щодо визнання конкурсу таким, що не відбувся є також результатом конкурсу та не може бути прийняте ніким іншим крім більшості від складу конкурсного комітету на закритому засіданні. І той факт, що на засідання не з’явилася більшість від складу конкурсного комітету не дає право секретарю чи голові конкурсного комітету приймати будь-які рішення стосовно результату конкурсу замість колегіального органу – конкурсного комітету.
Перевізники, що приймали участь у даному конкурсі, а також представники громадських організацій області звернулися до Дніпропетровського обласного управління Антикорупційного Бюро України з проханням розібратися зі ситуацією, що склалася на конкурсі з перевезення пасажирів на міських автобусних маршрутах загального користування у м. Кривий Ріг, що мав розпочатися 26 червня 2014 року, оскільки мають підозру, що прийняття незаконного рішення щодо визнання даного конкурсу таким, що не відбувся. А відбулося в інтересах перевізника, який подав для участі у конкурсі транспорт, що не відповідав вимогам Закону України «Про автомобільний транспорт» та Постанові Кабінету Міністрів України від 3 грудня 2008 року №1081 «Про затвердження Порядку проведення конкурсу з перевезення пасажирів на автобусному маршруті загального користування» та мав бути недопущений до участі у конкурсі.
ПІСЛЯ ЗАПИТУ ДО МЕРА ВІЛКУЛА Ю.Г., КОНКУРС БУВ СКАСОВАНИЙ,ЛОБІЮВАННЯ "СВОГО" ПЕРЕВІЗНИКА БУЛО ПРИЗУПИНЕНО.
ДАЛІ БУДЕ....




Останній раз редагувалося: 04.11.2014 09:42
Переглядів: 771
Усі записи автора | << | >>

Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ській дозор | Обговорити тему на форумах | Газета оголошень

Мій gorod.dp.ua:
copyright © gorod.dp.ua
Усі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті