Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Gorod`ській дозор
Пн, 29 квітня 2024
23:29

GOROD`СЬКІЙ ДОЗОР

viktoria.shilova


23 лютого 2012, 08:57

У ПТУ №48 жорстоко побили першокурсницю і зняли екзекуцію на відео!

"Вийшовши з «судилища», доведена до відчаю Кароліна покинула стіни навчального закладу та попрямувала до Краснокутянського мосту. Дитина хотіла покінчити життя самогубством!"

16 лютого 16-річну Кароліну, яка навчається на першому курсі ПТУ №48, жорстоко побили одногрупники. Безжалісність цієї надзвичайної пригоди заключається і у тому, що поки дівчині наносили побої, представники сильної половини людства не поспішали вступитися за Кароліну, а дістали мобільні телефони та кинулися знімати екзекуцію на відеокамери. Знущання над шістнадцятирічною почалися вже давно, але спочатку все виглядало доволі невинно.
17 листопада 2011 року Кароліна прийшла на урок, але відмовилася знімати верхню одежу. Як розповідає сама дівчина – у класі було доволі прохолодно і температура ледь добігала 15 градусів. Непокірливість учениці обурила майстра Сидорню Т.Я., тож у знак покарання дівчину просто виставили за двері класу. Розгублена та ображена Кароліна одразу зателефонувала мамі, адже шукати підтримки у навчальному закладі їй не було у кого, і розповіла все, що трапилося. Любов Мельник, намагаючись підтримати доньку та хвилюючись про її стан здоров’я одразу зателефонувала у СЕС. Жінка розповіла представникам служби, що ПТУ №48 і досі не опалюється, не дивлячись на те, що з дітей на ці потреби вже зібрали по п’ятдесят гривень. Реакція на цей дзвінок не примусила на себе довго чекати – опалення включили буквально миттєво. Та разом із появою тепла у навчальному закладі почалася і травля Кароліни Мельник.
Майстри навчального закладу, якщо їх можна так назвати, Сидорня Т.Я. і Гапоненко О.А спільно з завідуючою ПТУ Світланою Володимирівною, використовуючи кожну можливість, намагалися принизити Кароліну просто на очах у однолітків. Люди, що начебто покликані виховувати наших дітей, усіляко підбивали інших учнів написати заяву на ім’я директора закладу пана Бурлакова, мовляв, вони не бажають навчатися в одній групі з Кароліною Мельник. При цьому «педагоги» додавали – ви напишіть, а директор з дівчиною розбереться. Зрештою, під диктовку Гапоненко О.А. заяву із таким змістом учні написали, а далі до «судилища» підключився і директор навчального закладу Володимир Гапоненко.
У це складно повірити, але зібравши всю групу, «педагоги» поставили Кароліну перед однолітками та змусили їх висказати дівчині просто в обличчя все, що вони думають про дівчину. Порадили навіть не соромитися у виразах і не цуратися лайливих слів. У цьому дійстві приниження та морального знущання над шістнадцятирічною дитиною брали участь майстри Гапоненко та Сидорня, а також завідуюча ПТУ. Що у ці хвилини пережила дитина, складно і страшно навіть представити! Вийшовши з «судилища», доведена до відчаю Кароліна покинула стіни навчального закладу та попрямувала до Краснокутянського мосту. Дитина хотіла покінчити життя самогубством!
Від останнього кроку Каролінку врятував дзвінок на мобільний телефон. Голос подруги у слухавці вберіг дівчину від останнього у її житті кроку …
Поки Кароліна збиралася поставити крапку на своєму житті, її одногрупників за їх дії та вирази на адресу дівчини під час «судилища» заохочували «педагоги». Зрозумівши, що пригнічення Кароліни здобрюють, однолітки вирішили викликати дівчину на «стрелку». Там все і сталося! Кароліні наносили побої і все це знімали на мобільні телефони. Ролик із знущанням над дівчиною майже одразу виклали в Інтернет, але з часом він зник.
Якою ж була реакція на все це ганебне явище у директора ПТУ №48 Володимира Бурлакова? Адже він разом із своїми колегами майже не довів шістнадцятирічну дівчину до самогубства, а учнів навчального закладу перетворили фактично в інструмент для розправи з «неугодними»! Страшно, але реакції ніякої не послідувало! Мамі Кароліни пан Бурлаков відповів, мовляв, нічого зробити у цій ситуації не може. Не посоромився Володимир Бурлаков навіть додати, що вона може скаржитися куди завгодно, бо він нічого не боїться! Жахливість події просто вражає і підтверджує постулат – «Власть рождает безнаказанность». Ці слова якнайкраще підходять саме до пана Бурлакова, бо він є не лише директором ПТУ, а й депутатом Новомосковської міської ради і не приховує, що за нього є кому «постояти» навіть у Верховній Раді. Приголомшує і той факт, що у міськраді саме ця людина очолює депутатську комісію і неабияку а з питань етики та законності! Парадокс – людина, яка довела дитину фактично до суїциду, очолює комісію з етики. Мама постраждалої з криком про допомогу звернулася до депутата обласної ради та заступника голови облради із захисту прав громадян Вікторії Шилової.
Як вдалося з’ясувати, подібна надзвичайна ситуація у ПТУ №48 відбувається вже не вперше. Розповідають, що бійки серед учнів тут справа буденна. Більше того, частину з них провокують саме «педагоги» на чолі з директором Володимиром Бурлаковим. Саме по «науськиванию» вчителів руками та ногами дітей розбираються з неугодними учнями. Не так давно жертвою жорстокого побиття одногрупниками став і Олександр Шевченко. Поговорюють – знущання над Кароліною Мельник відбувалося практично за тією ж схемою, що і побиття Олександра.
Вивчаючи ситуацію, що саме відбувається у ПТУ №48, поступово спливають на поверхню і можливі причини подібних «покарань» учнів. Левова кількість вихованців цього навчального закладу – це вихідці з небагатих сімей. Стипендія у 273 гривні для багатьох – це величезні кошти. Та яким було здивування, коли ми дізналися, що «на руки» учні отримують по 170-190 гривень. А де діваються ще 80-100 гривень, які не доплачують кожному учню щомісячно? Все дуже просто – педколектив на чолі з директором вирішили, що їх вихованці зобов’язані щомісяця здавати по 50 гривень на опалення, 10 гривень у фонд класу, 10-20 – на утримання невідомого клубу «Вікторія» і т.п. Що це рекет у законі? І чи не за гроші своїх учнів пан Бурлаков придбав собі нову машину, адже навіть на його директорську зарплатню таку покупку навряд чи вдалося б зробити у найближчі 20 років?! Тож не можна відкидати версію, що діти, яким не подобався подібний розподіл їх і без того невеликої стипендії, і потрапляли під «пресування» педагогів на чолі з директором. Та ця версія лише припущення! Нам залишається лише сподіватися, що винуватці знущань над дітьми у ПТУ №48 будуть покарані, не дивлячись на свої «высокие крыши»!
www.samara.dp.ua






Переглядів: 2955
Усі записи автора | << | >>

1111111111  (03.03.12 11:04): Шилова, я смотрю активно работает на этом форуме. Но нужно не статейки подбрасывать, а реально чем-то помогать. Відповісти | З цитатою
1111111111  (03.03.12 11:02): Что касается Бурлакова мне паралельно. Мое внимание упало на девочку, детей-уродов. Відповісти | З цитатою
БоRодач  (02.03.12 11:29): Купились. Основная цель этой статьи - возвышение Шиловой над другими политическими конкурентами, затаптывание их в грязь. Ей по барабану эта пострадавшая. В данном случае статья не против насилия, а против Бурлакова.
Манипулирование общественным мнением сильная штука.
Відповісти | З цитатою
Алексий  (29.02.12 08:43): Да, п..ля! Это пи.ц. То, что некоторые детишки- моральные уроды, которых можно прямо сейчас умерщвлять!!! Господи! Прости меня! Відповісти | З цитатою
Стас  (28.02.12 09:58): Вот и счастливое будущее - моральные уродливые дети, получающие удовольствие от издевательств. Відповісти | З цитатою | Обговорення: 2
Олег  (27.02.12 16:51): Позор такому руководству ПТУ. Куда смотрит городской отдел образования? Необходимо родителям писать заявление ав прокуратуру, милицию и городской отдел образования г.Днепропетровска Відповісти | З цитатою | Обговорення: 1
роман  (23.02.12 19:11): Мать должна писать заявлениея в райотдел милиции,и в прокуратуру на руководство ПТУ,а также на тех,кто избивал. Прокуратура имеет силу. А для депутата это всего лишь пиар! Проконсультируйтесь у юриста,это не дорого. И не отступайте,боритесь! Відповісти | З цитатою | Обговорення: 1
гражданин  (23.02.12 16:02): Просто люди не думают о том, что у них тоже есть дети!!! И закон бумеранга еще никто не отменял!!! Желаю девочке терпения и поскорее выйти из этого кошмара. Уверна, на ее пути еще встретятся хорошие люди!!! Відповісти | З цитатою | Обговорення: 2
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ській дозор | Обговорити тему на форумах | Газета оголошень

Мій gorod.dp.ua:
copyright © gorod.dp.ua
Усі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті