Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Gorod`ській дозор
Вт, 30 квітня 2024
00:47

GOROD`СЬКІЙ ДОЗОР

viktoria.shilova


20 лютого 2012, 14:30

Чи має право депутатська більшість вносити земельні питання на розгляд з голосу?

Згідно закону про інформацію громадськість має право знати про те, що відбувається у стінах міської ради і більше того знати про те, які рішення прийматимуть депутати. Ознайомитися з ними громадськість має право не менше ніж за 20 днів до їх винесення на розгляд сесії. А зробити це вони можуть шляхом публікації у газеті, на сайті або прочитавши цю інформацію на спеціальних порталах. Виключенням є лише форс мажорні обставини як-то виділення резервних грошей на ліквідацію наслідків тих чи інших надзвичайних подій, на виплати термінової грошової допомоги постраждалим в наслідок таких пригод, надання фізичної допомоги громадам, що мешкають по сусідству, у складних ситуаціях, тощо. Та в жодному з пунктів переліку форс мажорних умов не йдеться про земельні питання. Але Новомосковському міськвиконкому схоже все одно, адже інформуванням громадськості про рішення, що приймаються, у цих стінах нехтували і раніше та не настільки, як нині.

На сьогоднішній день на розгляд земельної комісії очікує ще щонайменше сто питань та на суд депутатського корпусу 16 лютого було винесено лише 4 з них та й ті підготовлені та винесені були з порушенням норм закону. Озвучені вони були фактично з голосу у сесійній залі, тож ознайомитися з цими земельними питаннями громадськість не мала жодної можливості, не кажучи вже про можливість зробити свої висновки. Та на жаль, депутатська більшість у Новомосковській міськраді схоже все більше схиляється до використання тези – правий той, у кого більше сили або грошей.
Подібна непрозорість у земельних питаннях стала можлива після проведеної депутатською більшістю спецоперації по розвалу комунальної та земельної комісій. Для чого це було зроблено? Сьогодні вже не викликає жодних сумнівів – депутатську більшість не влаштовували керівники цих комісій Соловйов та Олійник, які у будь-якому питанні мали свою точку зору та не бажали бездумно виконувати вказівки народного депутата. Після проведеної спецоперації земельну та комунальну комісії було об’єднано в одну, а очільником об’єднаної зробили Михайла Борсука, який до речі є і керівником комунального підприємства «Райкомунгосп». Нагадаємо, що це підприємство займається всіма кладовищами Новомосковського району і, що зараз на них відбувається ні для кого не секрет.
Та повертаючись до прийнятих 16 лютого депутатською більшістю земельних питань, то по великому рахунку міський голова Сергій Мороз має накласти на них вето, бо виходячи з положень про місцеве самоврядування, мер має реагувати на незаконні дії міської ради. В іншому випадку реагуватиме прокуратура.
www.samara.dp.ua



Переглядів: 491
Усі записи автора | << | >>

Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ській дозор | Обговорити тему на форумах | Газета оголошень

Мій gorod.dp.ua:
copyright © gorod.dp.ua
Усі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті