Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Нд, 02 червня 2024
12:09

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

До 30 % підвищується енергоефективність системи опалення у дніпровських будинках ОСББ/ЖБК завдяки ремонтам за програмою співфінансування

До 30 % підвищується енергоефективність системи опалення у дніпровських будинках ОСББ/ЖБК завдяки ремонтам за програмою співфінансування

У Дніпрі продовжують оновлювати житлові будинки ОСББ та ЖБК за муніципальною програмою співфінансування.

Завдяки різним ремонтам їх роблять енергоефективними. Наприклад, заміна системи опалення дозволяє заощаджувати до 30 % енергоносіїв. При цьому мешканці отримують якісну послугу і не переплачують.

Нещодавно систему опалення замінили в усіх шести під’їздах будинку ОСББ «СОФІЯ 73» (вул. Г. Мазепи, 73).

«Будинку вже понад 50 років. Об’єднання створили два роки тому. Система опалення у домі була вже геть старою. Ржаві труби, великі тепловтрати, відсутність ізолювання, кранів на стояках, які б могли перекривати у разі аварійних ситуацій. Усе це в минулому. Завдяки участі у міській програмі співфінансування нам зробили нову систему опалення із сучасними пластиковими трубами, кранами, ізоляцією. Це дуже вартісні роботи. Своїми силами ми б ніколи такого б не зробили. Тому дуже вдячні за виконаний ремонт. У попередні роки за програмою нам замінили ліфтове обладнання в п’яти під’їздах. Це був капітальний ремонт. Встановили нові безшумні ліфтові кабіни, станції управління, лебідки. Це нове сучасне обладнання, яке теж економить електроенергію. Також нам зробили шви на домі. У планах не зупинятися і продовжувати брати участь у програмі. Хочемо оновити електропроводку і зробити ремонти у під’їздах», — розповіла голова правління ОСББ «СОФІЯ 73» Олена Хорунжа.

Вона проживає тут з 1980-го року. За її словами, за цей час у будинку жодних капітальних ремонтів не проводили:

«Коли створили два роки тому об’єднання, то будинок почав «оживати». У нас нова покрівля, ліфти, шви. Зараз нам зробили нову систему опалення. Через те, що труби вже були старі, сама система розбалансувалась, не в усіх кімнатах квартири було тепло».

Енерогоефективні будинки – це ті, де щонайменше на 30 % зменшені витрати на енергоносії. Аби досягнути такого, необхідно проаналізувати причини тепловтрат. Найчастіше це старі, аварійні системи опалення. Іржаві труби не пропускають той теплоносій, який заходить на подачу. Через це мешканці переплачують за послугу, натомість не отримують її якісно, у квартирах недостатньо тепло. Тому завдяки міській програмі співфінансування будинки ОСББ/ЖБК робимо енергоефективними. З початку року виконали вже 70 заявок, із них майже 30 – це саме ремонти сантехсистем. Йдеться і про заміну системи опалення у будинках, і водопостачання тощо. Коли об’єднання подає заявку на ремонт системи опалення, то можна включати різні обсяги робіт, залежно від суми коштів, яку вони можуть на це зібрати. Окрім заміни труб, це можуть бути і фільтри, рамка опалення, теплоізоляція труб тощо.

У роботі нині ще більш ніж 100 заявок. Це різні види ремонту. Тож завдяки таким енергоефективним роботам мешканці отримуватимуть якісні послуги, за які не переплачуватимуть. Нині вже активно збираємо заявки на участь у програмі співфінансування на наступний рік. Радимо обʼєднанням не затягувати і подаватися. Це можна зробити як фізично за адресою: вул. Воскресенська, 21-А, кабінет 213, так і онлайн через сайт: https://osbbnew.dniprorada.gov.ua/.








Gorod.dp.ua на Facebook.

Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
154,5
млн грн містянам на відновлення житла, яке постраждало від ракетних обстрілів, виплатив Дніпро у 2023 р.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті