Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Gorod`ській дозор
Нд, 2 червня 2024
10:17

GOROD`СЬКІЙ ДОЗОР

Дніпровський РВ м. Дніпр


9 травня 2024, 11:25

8 травня - День пам’яті та перемоги над нацизмом у Другій світовій війні 1939–1945 років

Цього року Україна вдруге відзначає 8 травня як День пам’яті та перемоги над нацизмом у Другій світовій війні 1939–1945 років.
У 2023 році Президент Володимир Зеленський подав до Верховної Ради законопроєкт про встановлення 8 травня Днем пам’яті та перемоги над нацизмом у Другій світовій війні.
9 травня співробітники Дніпровського районного відділу м. Дніпра філії Державної установи «Центр пробації» у Дніпропетровській області разом з суб’єктами пробації відвідали виставку, присвячену Дню пам’яті та перемоги над нацизмом у Другій світовій війні, яка розгорнулася в комунальному закладі «Слобожанська бібліотека» Слобожанської селищної ради.
Працівники бібліотеки розповіли про те, що Друга світова війна тривала шість років. 21 місяць цієї війни срср і Третій Райх виступали як союзники, а 22 червня 1941 року вступили у військову конфронтацію після порушення нацистами договору про ненапад на радянський союз.
Перемога над нацизмом була здобута внаслідок неймовірної концентрації всіх сил, взаємодопомоги, консолідації і мобілізації суспільства, солідарності народів та повного перевлаштування економічного, політичного і соціального життя в інтересах боротьби зі злом.
8 травня – День памʼяті та перемоги над нацизмом у Другій світовій війні, і для світу цей день став нагадуванням про страшні злочини проти людяності та жахи війни. Нагадуванням, що зло "ніколи знову" не має повторитися.
Однак, 2014 рік показав, що памʼятати – не достатньо. А 2024 рік довів, що не зупинене вчасно зло обернеться на ще більшого монстра. Сьогодні українці, як і майже вісімдесят років тому, платять високу ціну в боротьбі зі злом - цього разу з росією.
Україна має перемогти, свобода і справедливість мають перемогти, і лише так можна зупинити росію, у пам’ять про тих, хто віддав життя за мир у Другій світовій війні і в пам’ять про тих, хто загинув, захищаючи Україну та демократичні цінності майбутнього.




Переглядів: 61
Усі записи автора | << | >>

Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ській дозор | Обговорити тему на форумах | Газета оголошень

Мій gorod.dp.ua:
copyright © gorod.dp.ua
Усі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті