Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Днепр » Новости города и региона
чт, 28 марта 2024
21:01

НОВОСТИ ГОРОДА И РЕГИОНА

Олександр Вілкул провів зустріч з новим президентом Американської торговельної палати в Україні

|«« «« »» »»|

В.о. Віце-прем’єр-міністра Олександр Вілкул та новопризначений президент Американської торговельної палати в Україні Бернард Кейсі обговорили можливості співробітництва в галузі транспорту, будівництва, туризму, енергозбереження.

«За останні роки Урядом забезпечено прийняття цілої низки програмних документів, які стосуються, в тому числі, розвитку транспортної сфери. Зокрема, прийнята стратегія розвитку морських портів України на період до 2038 року, яка передбачає, в тому числі залучення інвестицій в розвиток і модернізацію портової інфраструктури. Також у минулому році була прийнята державна цільова економічна програма розвитку автомобільних доріг до 2018 року, якою передбачається проведення концесійних конкурсів на будівництво доріг. І перші такі конкурси ми розраховуємо провести вже цього року», - сказав Олександр Вілкул.

Він зазначив, що Урядом також ухвалена Концепція Державної цільової програми розвитку аеропортів до 2023 року.

Важливим кроком до поглиблення українсько-американського співробітництва стало отримання Україною восени минулого року першої категорії безпеки Федеральної авіаційної адміністрації США (FAA). Завдяки цьому знято обмеження на польоти українських авіаперевізників у Сполучені Штати. Створені можливості для розширення географії польотів до цієї країни. В цілому за минулий рік на понад 7% (до 15,1 млн пасажирів) збільшився пасажиропотік через українські аеропорти та вийшло на український ринок 12 нових іноземних авіаперевізників, втому числі 6 лоу-костів.

Прийняття Урядом Концепції розвитку туристичної сфери до 2022 року також відкриває нові можливості для залучення американських інвестицій в Україну. «Ми розраховуємо, що Американська торговельна палата, окрім традиційної підтримки американських компаній та інвесторів на ринку України, буде приділяти більше уваги сприянню виходу українських компаній на ринок США. А також налагодженню взаємовигідних контактів між американськими компаніями та українськими експортерами», - сказав Олександр Вілкул.

У зустрічі також взяв участь попередній президент Американської торговельної палати в Україні Хорхе Зукоскі, який зазначив: «Ми дуже багато реалізували спільних проектів. Хочу подякувати особисто пану Віце-прем’єру Олександру Вілкулу. Ви та ваша команда дуже добрі партнери Американської торговельної палати. Я впевнений у подальшому ефективному співробітництві».

«Моє завдання, - сказав новопризначений президент Американської торговельної палати в Україні Бернард Кейсі, - продовжити реалізацію порядку денного, який почав реалізувати Хорхе Зукоскі і створювати нові можливості для розвитку іноземного бізнесу в Україні. У тому числі стратегічними напрямками є IT, космічна сфера, сільське господарство, енергетика, авіаційна сфера. Моє завдання – залучити в Україну якомога більше іноземних компаній для виробництва продукції для внутрішнього та зовнішнього ринку, в тому числі, для Китаю».

Олександр Вілкул зазначив, що зі свого боку Уряд продовжує роботу зі спрощення ведення бізнесу в нашій країні. Зокрема, Україна здійснила колосальний ривок щодо спрощення дозвільних процедур у будівництві. У рейтингу Світового Банку з ведення бізнесу Україна піднялася за цим показником на 145 пунктів (з 186-го місця на 41 місце). «Наша мета - увійти в 20-ку рейтингу Світового банку», - сказав Олександр Вілкул.

Цікавою для інвесторів є також житлово-комунальна сфера, в тому числі, впровадження енергозберігаючих технологій у комунальне теплопостачання. Наразі український Уряд продовжує співпрацю з міжнародними фінансовими організаціями (Світовим банком, Європейським інвестиційним банком та ін.), у сфері модернізації ЖКГ. Вже реалізується 4 великих проекти загальною вартістю понад 3 млрд грн. Ведеться підготовка до реалізації з ще 5 проектів на суму майже 10 млрд грн.

«До того, як я став Віце-прем'єром, я працював і в промисловості, і на регіональному рівні. І вже тоді я конструктивно співпрацював з Американською торговою палатою і безпосередньо з її попереднім президентом паном Хорхе Зукоскі, з яким за ці роки ми навіть подружилися. І я переконаний, що конструктивні взаємини складуться і у нас з вами, пан Кейсі. Активізація співпраці Уряду України та Американської торговельної палати сприятиме пожвавленню українсько-американських торговельно-економічних відносин, збільшенню прямих іноземних інвестицій у вітчизняну економіку та створенню нових робочих місць», - сказав Олександр Вілкул.

Gorod.dp.ua на Facebook.


ON - LYA  (03.02.14 17:42): http://www.from-ua.com/news/cf29216ef842e.html Ответить | С цитатой
он-впереди!  (03.02.14 16:28): Cлава выдающемуся государственному деятелю,- господину ВИЛКУЛУ, КОТОРЫЙ ПОДНЯЛ СТРАНУ И ДНЕПРОПЕТРОВСК до невиданных вершин успеха! Ура! Он один везде успевает: и пожары тушить, и петриковку малевать, и все-все успевает, так что, может и в Президенты быть избран! Ответить | С цитатой
*=  (03.02.14 13:23): На украинский рынок вышло 12 иностранных авиаперевозчиков, а сколько наших авиаперевозчиков вышло на американский рынок, в том числе лоу-костеров? Сколько на европейский? Или выгода должна быть односторонней? Ответить | С цитатой
тт  (03.02.14 12:28): Снова клоун- холуй регианальный на арене. Ответить | С цитатой
dem  (03.02.14 12:25): какое вообще отношение имеет пан вилкул к днепропетровским новостям? чего про азирова постоянно не пишете? сколько стоит такое "внимание"? Ответить | С цитатой
Валяю дурака  (03.02.14 10:34): Наши ПоРосята даже выглядят веселей, нежели белозубые американские и евро туристы. Ответить | С цитатой
1
Gorod.dp.ua не несет ответственности за содержание опубликованных на сайте пользовательских рецензий, так как они выражают мнение пользователей и не являются редакционным материалом.

Gorod`ской дозор | Обсудите тему на форумах | Разместить объявление

Другие новости раздела:

ОБРАТИТЕ ВНИМАНИЕ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
13,5
млн грн финансовой помощи для полиции Горсовет выделил в 2023 г.

Источник
copyright © gorod.dp.ua
Все права защищены. Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.

О проекте :: Реклама на сайте