Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Днепр » Новости города и региона
чт, 25 апреля 2024
01:57

НОВОСТИ ГОРОДА И РЕГИОНА

Працівники ЗАТ «Дніпрокомунтранс» не вірять в те, що міський бюджет Дніпропетровська повністю зможе взяти на себе фінансування вивезення сміття

Працівники ЗАТ «Дніпрокомунтранс» не вірять в те, що міський бюджет Дніпропетровська повністю зможе взяти на себе фінансування вивезення сміття у місті.

Таку думку в інтерв’ю інформагентству «Придніпров’я» висловив водій ЗАТ «Дніпрокомунтранс» Володимир Остапенко, який вже другий день поспіль голодує під стінами Дніпропетровської міської ради разом з трьома своїми колегами, вимагаючи підвищення тарифів на житлово-комунальні послуги в обласному центрі.

«Мені здається, що бюджет такий, як у нас був, «з дірками», таким він і буде. І взагалі яка необхідність у цьому? Я вважаю, що для населення, яке, приміром, щомісяця платить за вивезення сміття півтори гривні з людини, — це не сума. Якщо, приміром, за кабельний зв'язок платять тридцять гривень, за мобільний теж платять. То я думаю, знайти шість чи вісім гривень і заплатити за вивезення сміття можна», — зазначив Володимир Остапенко.

Як повідомляло інформагентство «Придніпров’я», 25 листопада під час проведення презентації голландського проекту «Зміцнення системи менеджменту з поводження з відходами», міський голова Дніпропетровська Іван Куличенко заявив про те, що з 2006 року в місті розпочинається експеримент з вивезення й утилізації твердих побутових відходів.

За інформацією прес-служби Дніпропетровської міськради, з початку року населення Дніпропетровська не буде платити за вивіз сміття. Це стосується як жителів багатоповерхових будинків, так і приватного сектору. Кошти на вивіз сміття надходитимуть з міського бюджету.

Для того, щоб фінансування ефективно використовувалося й контролювалося, Іван Куліченко доручив своєму заступникові Олександрові Баранніку організувати відповідний муніципальний департамент.

Довідка: 31 жовтня виконавчий комітет дніпропетровської міської ради на виконання Постанови Кабінету Міністрів України № 560 від 12.07.05. ухвалив рішення «Про затвердження тарифів на послуги з утримання будинків і споруд та прибудинкових територій для житлово-експлуатаційних підприємств комунальної власності територіальної громади міста Дніпропетровська». Згідно з цим рішенням, тарифи для населення на послуги з утримання будинків та прибудинкових територій будуть визначатися в залежності від інженерного обладнання для кожного будинку окремо, однак плата за утримання житла не має перевищувати 99 коп., а для людей, які мешкають у старих та аварійних житлових будинках, — 48 коп. (з ПДВ) за 1 кв. м загальної площі.

29 листопада виконком ухвалив нове рішення щодо тарифів на квартплату. Як пояснили інформагентству «Придніпров’я» в прес-службі міського голови, згідно з останнім рішенням виконкому, плата за житлові послуги для мешканців багатоповерхівок буде становити не 98 копійок, а 77, для аварійних та старих будинків — 36 копійок за квадратний метр. Таке зниження тарифів було зроблено за рахунок скасування для населення плати за вивезення твердих побутових відходів, прибирання сходових майданчиків та ін. Ці витрати, як зазначили в прес-службі, будуть профінансовані з міського бюджету Дніпропетровська 2006 року: як планується, 12,6 млн грн буде спрямовано на вивезення сміття та 2,2 млн грн — на диспетчерську службу та ін.
Gorod.dp.ua на Facebook.


Лена  (07.12.05 23:00): А ул. Социалистическая (р-н верха ул.Рабочей) постепенно превращается в свалку, мусор с обеих сторон скоро засыпет дорогу. Ответить | С цитатой
.  (07.12.05 11:45): Платить за мусор перестанем через месяц а сегодня на площади Петровского уже неубрано (главные ворота города), и не просто неубрано а семь дней лежит буквально гора мусора возле выхода из метро.Дайте этим голодающим метлы пусть займутся работой, которая невыполняется их подчиненными в их отсутствие на рабочем месте по причине "забастовки". А тарифы повысить можно только тогда когда будет за что платить. Ответить | С цитатой
1
Gorod.dp.ua не несет ответственности за содержание опубликованных на сайте пользовательских рецензий, так как они выражают мнение пользователей и не являются редакционным материалом.

Gorod`ской дозор | Обсудите тему на форумах | Разместить объявление

Другие новости раздела:

ОБРАТИТЕ ВНИМАНИЕ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
110
лет отелю «Астория»

Источник
copyright © gorod.dp.ua
Все права защищены. Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.

О проекте :: Реклама на сайте