Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Днепр » Новости города и региона
чт, 25 апреля 2024
12:51

НОВОСТИ ГОРОДА И РЕГИОНА

Шосте грудня — День Збройних сил України

Шостого грудня в Україні святкують День Збройних сил — українській армії воповнилось чотирнадцять років. З цього приводу в Дніпропетровську відбулось урочисте покладання квітів до монументу Слави. В церемонії брали участь представники обласної влади та Збройних сил. Урочиста церемонія покладання квітів до монументу Слави зайняла двадцять хвилин.

Представники обласної влади та військові вшанували пам«ять загиблих під час Великої Вітчизняної — поклали квіти, відсалютували та пройшли урочистим маршем. На цьому офіційна частина закінчилась. Свою чотирнадцяту річницю українська армія зустрічає в умовах реформування.

Особливо реформи стосуються регіонального оперативного командування. Уже через півроку шостий армійський корпус, що базується в Дніпропетровську, повинен збільшитись майже вдвічі. До його складу ввійдуть усі бойові з«єднання і частини Південного оперативного командування: запорізька артилерія, херсонська авіація, аеромобільний та реактивний полки й інші. Проте останнім часом велика кількість дніпропетровських військовослужбовців звільнені в запас. Багато з них не мають свого житла. Попереду — скорочення української армії на вісімдесят тисяч військовослужбовців. Адже через сім років у Збройних силах повинно бути сто сорок шість тисяч солдат та офіцерів. Більшість з них служитиме за контрактом. А поки що значна складова армії — солдати-строчники. Термін їх служби скоротили до одного року. Якщо раніше солдата допускали до бойових стрільб лиш через півроку служби, то зараз — уже через два місяці. Проте не завжди це добре. Як приклад, недавня трагедія в Чернігівському навчальному центрі «Десна": Танкісти переплутали ціль та зробили постріл по навчальному корпусу. Загинуло два солдати строкової служби.
Gorod.dp.ua на Facebook.


Воин  (07.12.05 11:49): А праздник все равно 23 февраля. Ответить | С цитатой
1
Gorod.dp.ua не несет ответственности за содержание опубликованных на сайте пользовательских рецензий, так как они выражают мнение пользователей и не являются редакционным материалом.

Gorod`ской дозор | Обсудите тему на форумах | Разместить объявление

Другие новости раздела:

ОБРАТИТЕ ВНИМАНИЕ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
50
лет дворцу культуры «Шинник»

Источник
copyright © gorod.dp.ua
Все права защищены. Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.

О проекте :: Реклама на сайте