Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Днепр » Новости города и региона
пт, 29 марта 2024
12:18

НОВОСТИ ГОРОДА И РЕГИОНА

Існує можливість поширення вірусу «пташиного грипу» на територію Дніпропетровщини — партія «зелених»

Існує можливість поширення вірусу «пташиного грипу», випадки якого зафіксовані в Криму, на територію Дніпропетровської області. Про це в інтерв’ю інформагентству «Придніпров’я» заявив голова Дніпропетровської обласної організації Партії зелених України Віктор Хазан.

Зокрема, Віктор Хазан назвав два найбільш вірогідних шляхи поширення цієї недуги — через міграції перелітних птахів та контрабандним ввезенням м’яса домашньої птиці з зони враження.

Водночас, за словами лідера дніпропетровських «зелених», поширення небезпечного вірусу в Україні було цілком прогнозованим: «Ми попереджали про можливість поширення пташиного грипу ще на початку листопада і подали відповідні документи до органів влади. Влада повинна попрацювати над тим, щоб не допустити поширення і в нас цього вірусу. Що ж до методів профілактики для населення, то це передусім — правильне приготування пташиного м’яса перед споживанням і перевірка сертифікатів якості при його покупці».

Як повідомляють українські ЗМІ, у двох районах Криму — Совєтському та Нижньогорському — виявлено вірус пташиного грипу підтипу Н5. Президент України Віктор Ющенко підписав Указ про введення надзвичайного стану в населених пунктах АРК і дав доручення створити штаб, який визначить зону надзвичайної ситуації.

Довідка: «Пташиний грип», він же «пташина чума», був вперше описаний як хвороба тварин в Італії ще в 1878 році. Після епідемій, що пройшли в Європі, Америці й Азії в перших десятиліттях XX століття, спалахи більше не реєструвалися. Знову про смертельний пташиний вірус заговорили лише в 1983 році. Масове зараження птахів відбулося тоді на території Ірландії й США. Мільйони домашніх пернатих були знищені. У 1992 році спалах пташиного грипу спостерігався у Мексиці.

Паніка з приводу того, що пташиний грип може становити загрозу для людини почалася після того, як в травні 1997 року в Гонконгу від невідомої хвороби помер трирічний хлопчик. Це був вірус пташиного грипу H5N1, що дотепер ніколи не виявляли в людському організмі.

Наприкінці 1997 року цим захворюванням були заражені вже 18 чоловік, шість із них померли. Щоб запобігти поширенню хвороби, гонконгська влада знищила більше 1,5 млн домашніх птахів.

Через два роки після Гонконгу, схожий сценарій повторився в Італії: дев'ять провінцій Північної Італії повідомили про спалах «пташиної чуми». Для того, щоб якомога швидше взяти ситуацію під контроль, були знищені 13 мільйонів курей. Однак незабаром з'ясувалося, що збудник пташиної епідемії: вірус H7N1 для людини безпечний.

У 2003 році спалах пташиного грипу розпочався в Нідерландах. Влада відреагувала на епідемію швидко, було знищено більше 20 мільйонів курей. Збудником став вірус, що до цього вважався безпечним для людини — H7N7. Хворобою заразилися 89 чоловік, один ветеринар помер.

У грудні цього ж року повідомлення про епідемію пташиного грипу з'являються в Південній Кореї й В'єтнамі, при цьому вірус виявляється того ж типу, що й 6 років раніше: H5N1. Він поширюється на територію Японії, Таїланду, Камбоджі, Лаосу, Гонконгу, Китаю, Індонезії та Малайзії. У квітні 2005 року в провінції Цинхай у Центральному Китаї гинуть 6000 диких птахів. Перелітні птахи стають, за твердженням російської влади, причиною поширення вірусу в напрямку Росії. Через кілька місяців H5N1 з'являється в Казахстані, Монголії й Росії. У жовтні вірус виявляють в Європі. Вірусологічні дослідження підтвердили наявність антитіл до вірусу H5N1 в тілах загиблих птахів у Румунії та Туреччині.

Протягом року повідомлення про можливі випадки зараження птахів вірусом приходять зі Швеції, Хорватії, Македонії, Греції. У Великобританії в карантині від H5N1 вмирає папуга, привезений із Суринама.
Gorod.dp.ua на Facebook.


Китунец  (07.12.05 16:28): Ну вы Кошаки и прикольные!:) Ответить | С цитатой
Таня  (06.12.05 15:14): Что-то за последние время я не слышала чтоб люди страдали от куринного гриппа!! Зачем поднимать панику на ровном месте????????? Ответить | С цитатой
Jane  (06.12.05 12:38): Да, про мероприятия, связанные с перетусовкой радиактивных веществ за городом я тоже что-то слышала... А вот насчет "куриного гриппа" так еще в октябре были публикации о массовой гибели домашней птицы в Днепропетровской обл. (и не только) якобы от внезапно:) наступивших холодов... Ответить | С цитатой
местный  (06.12.05 11:51): Зеленые не хотите ли вы поведать Днепропетровцам - а что же за мероприятия с урановой рудой происходят в 20 км от города? Куринный грипп отдыхает, по сравнению с этой проблемой? Ответить | С цитатой
1
Gorod.dp.ua не несет ответственности за содержание опубликованных на сайте пользовательских рецензий, так как они выражают мнение пользователей и не являются редакционным материалом.

Gorod`ской дозор | Обсудите тему на форумах | Разместить объявление

Другие новости раздела:

ОБРАТИТЕ ВНИМАНИЕ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
16,9
млрд грн - бюджет Днепра на 2024 г.

Источник
copyright © gorod.dp.ua
Все права защищены. Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.

О проекте :: Реклама на сайте