Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Днепр » Новости города и региона
чт, 18 апреля 2024
15:25

НОВОСТИ ГОРОДА И РЕГИОНА

В області відбудуться заходи, присвячені Дню памяті жертв голодомору та політичних репресій

23 листопада в облдержадміністрації відбулася нарада щодо організації заходів до Дня памяті жертв голодомору та політичних репресій, яку провела голова Дніпропетровської облдержадміністрації Надія Дєєва за участю заступників голови облдержадміністрації, начальників управлінь та керівників райдержадміністрацій.

Мова йшла про те, що голодомор 1932-1933 років та політичні репресії, повязані із сталінським тоталітарним режимом є окремою сторінкою в історії українського народу, про яку не можна не згадувати без сліз на очах. На території Дніпропетровської області ці процеси відбувалися особливо жорстоко і масово. Тільки у пік “великого терору” 1937-1938 рр. було репресовано більше 40 тисяч людей. Під час голодомору Дніпропетровщина зазнала найбільших втрат. З усієї кількості зареєстрованих в Україні смертей від голоду 70% припадає саме на нашу область. Тому організація заходів до Дня памяті жертв голодомору та політичних репресій має дуже важливе значення, і повинна відбуватися на рівні держави, області та кожного окремого населеного пункту. Бо память – це необхідна умова існування людства.

Виступаючи на нараді, Надія Миколаївна повідомила присутніх, що з нагоди Дня памяті в області буде проведено ряд заходів, серед яких відкриття нових памятників жертвам голодомору, зокрема, в Томаківці, упорядкування поховань тощо.

Делегація Дніпропетровської області 26 листопада візьме участь у закладенні калинового гаю у Києві, який у майбутньому стане своєрідним памятником тих болючих подій.

Відповідні заходи пройдуть й у Дніпропетровському історичному музеї ім. Д.І.Яворницького. Так, 24 листопада заплановано проведення круглого столу з проблем історії голодомору в Україні за участю науковців музею, спеціалістів Центру охорони історико-культурних цінностей та вчених Дніпропетровського національного університету. Вже зараз у музеї відбуваються тематичні екскурсії по виставці “Це не повинно повторитися” та демонструється документальний фільм канадських кінематографістів “Жнива розпачу” (про голодомор 1932-1933-х рр. в Україні). До того ж, співробітниками музею постійно ведеться робота по вивченню історії подій на Дніпропетровщині в 1920-1930-х рр.

Тільки демократичні перетворення в Україні можуть відродити процеси реабілітації і вшанування жертв голодомору та тоталітарного режиму. Заходи, направлені на виконання відповідного Указу Президента, розпоряджень Уряду України та місцевих адміністрацій мають саме цю мету.
Gorod.dp.ua на Facebook.

Gorod.dp.ua не несет ответственности за содержание опубликованных на сайте пользовательских рецензий, так как они выражают мнение пользователей и не являются редакционным материалом.

Gorod`ской дозор | Обсудите тему на форумах | Разместить объявление

Другие новости раздела:

ОБРАТИТЕ ВНИМАНИЕ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами
•  У Дніпрі дівчина бризкала перехожим в обличчя освіжувачем (відео моменту) (12)

•  Мешканці Новокодацького району Дніпра активно долучилися до суботника на «Безіменній висоті» (11)

•  У Дніпрі розпочали ремонт мосту, що веде на Монастирський острів (11)

•  На Фестивальному причалі у Дніпрі відбувся автопробіг-зустріч ретро-машин «За весною» (9)

•  У Дніпрі демонтували герб міста (8)

•  У Дніпрі зник екскурсійний ретро-трамвай – у чому причина? (7)

•  У Дніпрі відзначають День космонавтики (7)

•  У Дніпрі різко впала ціна на ранню полуницю (7)

•  Збитки на понад 7 млн грн: у заповіднику на Дніпропетровщині квадроциклами пошкодили унікальні піщані бархани (7)

•  На Дніпропетровщині чоловіка спершу засудили до довічного за вбивство матері та бабусі, а потім присудили 3 млн гривень компенсації за душевні страждання (6)


* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
74
детские и спортивные площадки отремонтируют в 2023 г.

Источник
copyright © gorod.dp.ua
Все права защищены. Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.

О проекте :: Реклама на сайте