Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Днепр » Новости города и региона
пт, 26 апреля 2024
01:29

НОВОСТИ ГОРОДА И РЕГИОНА

Відкрито Всеукраїнський музейний фестиваль

Відкрито Всеукраїнський музейний фестиваль
«Музей третього тисячоліття, яким він повинен бути?" — під таким гаслом відкрився у Дніпропетровську перший Всеукраїнський музейний фестиваль. Не випадково, що він проходить саме у нашому місті. Цю подію присвятили стоп'ятдесятиріччю видатного історика, археолога, академіка Дмитра Яворницького, який у Дніпропетровську заснував один з кращих історичних музеїв. У фестивалі беруть участь представники майже сімдесяти музеїв з тридцяти трьох міст України, а також автономної Республіки Крим.

Програма фестивалю обіцяє бути насиченою. Про це організатори розповіли на прес-конференції. Вона включатиме три конкурсні дні, підведення підсумків й нагородження переможців та урочисте закриття з концертною програмою у Дніпропетровському театрі опери та балету одинадцятого листопада. Представити деякі унікальні експонати дніпропетровцям та гостям міста виявили бажання більше трьохсот музейників з восьми художніх, п«яти літературних і меморіальних, історико-краєзнавчих музеїв і таких оригінальних, як Київський музей однієї вулиці, Одеський муніципальний музей особистих колекцій імені Блещунова та національний музей «Чорнобиль».

За право називатись кращим музеєм учасникам фестивалю доведеться позмагатись. Програма складатиметься з кількох конкурсів — музейних мініекспозицій, наукових-та рекламних видань, фільмів, компьютерних та мультимедійних програм. Серед вимог до претендентів чи не головна — увага та відгуки відвідувачів і глядачів. Розподіляти місця серед переможців буде спеціально обрана експертна комісія, в яку входять фахівці не тільки музейної справи, а й інших галузей культури.

Фестиваль «Музей третього тисячоліття» урочисто відкрився сьогодні, в день народження засновника Дніпропетровського історичного музею Дмитра Яворницького. Біля пам«ятника великому вченому відбулись мітинг та урочисте покладання квітів. Саму ж конкурсну експозицію представлять першим відвідувачам восьмого листопада.
Gorod.dp.ua на Facebook.

Gorod.dp.ua не несет ответственности за содержание опубликованных на сайте пользовательских рецензий, так как они выражают мнение пользователей и не являются редакционным материалом.

Gorod`ской дозор | Обсудите тему на форумах | Разместить объявление

Другие новости раздела:

ОБРАТИТЕ ВНИМАНИЕ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
110
лет отелю «Астория»

Источник
copyright © gorod.dp.ua
Все права защищены. Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.

О проекте :: Реклама на сайте