Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Днепр » Новости города и региона
пт, 29 марта 2024
11:30

НОВОСТИ ГОРОДА И РЕГИОНА

Міська влада підтримуватиме створення товариств співвласників багатоквартирних будинків і будинкових комітетів

Міська влада підтримуватиме створення товариств співвласників багатоквартирних будинків і будинкових комітетів
Дніпропетровська міська влада підтримуватиме створення в обласному центрі товариств співвласників багатоквартирних будинків і будинкових комітетів. Про це дніпропетровський міський голова Іван Куліченко заявив на прес-конференції 14 жовтня.

За словами міського голови, за ініціативи міської влади у Дніпропетровську створено 78 будинкових комітетів, які мають вже статус юридичної особи, «але без активності населення ця справа виходить дуже погано».

Водночас, Іван Куліченко зазначив, що вважає за доцільне створення товариств співвласників багатоквартирних будинків і будинкових комітетів у тих багатоповерхівках, де приватизовано щонайменше 50-60 % квартир, «і це — єдиний вихід», але для цього потрібна, як він висловився, «політична воля».

«Немає чого винаходити велосипед. Це все вже випробувано і функціонує — Прибалтика, Польща та інші країни. Якщо в житло не прийде ефективний власник, люди все так же продовжуватимуть страждати, тому що ніхто не приїздить бити скло, обписувати під’їзди, ламати дитячі майданчики — усе це роблять наші люди, мешканці нашого міста і жителі цих же будинків або сусідніх», — заявив міський голова.

Як запевнив Іван Куліченко, у міському бюджеті Дніпропетровська на 2006 рік будуть виділені спеціальні кошти на стимулювання створення будинкових комітетів.

Як повідомляло інформагентство «Придніпров’я», на початку жовтня 20 будинкових комітетів Дніпропетровська, створених з ініціативи міської громадської організації «Громадянська дія» у будинках на вулицях Мандриківській, Будьонного, Універсальній, Янтарній, Панікахи, Бульварі Слави, Набережній Перемоги, Донецькому шосе та інших, отримали для ремонту своїх під’їздів та подвір’їв п’ять тисяч кілограмів фарби та три тисячі кілограмів шпатлівки. Як поінформували в прес-службі Дніпропетровського міського голови, ця допомога була надана їм за розпорядженням Івана Куліченка, який вважає необхідним підтримувати тих мешканців міста, які за своєю ініціативою створюють будинкові комітети, наводять і підтримують лад у багатоповерхових будинках та прилеглих територіях. Завдяки допомозі міської влади, зараз жителі розпочали ремонт у 55-ти під’їздах будинків.
Gorod.dp.ua на Facebook.


ГИД  (18.10.05 15:40): Насчет прокурора, конечно, интересно. Но как проказывает практика абсолютно беполезно для "пересичного громадянина".
Намного эффективнее и действеннее обращение за помощью в составлении иска в Днепропетровскую ассоциацию потребителей, защиты прав вкладчиков и акционеров.
1. Возвращается стоимость не предоставленных услуг
2. Тешишь душу возмещением морального (неимущественного) вреда.
3. Утираешь нос, и таки добряче, обидчику.
Бедьте так любезны всего лишь позвонить и записаться на прием
Тел 744-34-93, моб. 8-067 636-09-17
Ответить | С цитатой
Инициатор  (18.10.05 10:44): гн. Геннадий Данилов! Очень интересует вопрос сознательности жильцов вашего дома! На сколько я понимаю речь идет о том, чтобы функцию ЖЕКа на себя взяли жильцы дома. Но как быть с теми кто не платит за квартиру - бить им по морде? Где храняться деньги за квартплату, перечисленными жильцами? Мне кажеться будет больше проблем! Я считаю себя политически активным, но даже я не пойду вечером к соседям говорить: "Товарищи жильцы, заплатите за квартиру или ремонт!" Мы в своем подъезде сами поставили дверь с кодом, уборкой занимаеться одна женщина из соседей - всего подъезда!
Просто я не вижу смысла в такой "активности?" А минусы я вижу - просто напросто кому -то придеться заниматься этими вопросами!!!
Ответить | С цитатой
Швец  (16.10.05 20:07): Началась подготовка к выборам за счет бюджета это разовая акция Ответить | С цитатой
Геннадий  (16.10.05 06:50): Предыдущему оратору !.
А,Вы попробуйте сами у себя в доме. И увидите, как изменится отношение ЖЭКа к ВАМ как к СОВЛАДЕЛЬЦАМ дома.
Ведь любая облуживающяя ВАШ дом организация, и они это знают и боятся, может быть ВАМИ заменена на ту еоторая будет работать. Для нашего дома это уже пройденный путь.
С Уважением председатель домового коммитета:
Данилов Г.А.
Ответить | С цитатой
Вечно недовольные  (16.10.05 00:17): «але без активності населення ця справа виходить дуже погано». Причем зесь активность населения? Вы (Городские власти) покажите пример. У населения одно условие: сделайте капитальный ремонт домов, а потом "підтримуйте створення в обласному центрі товариств співвласників багатоквартирних будинків". Будинки на вулицях Мандриківській, Будьонного, Універсальній, Янтарній, Панікахи, Бульварі Слави, Набережній Перемоги, Донецькому шосе относительно новые, там можно и краской с шпатлівкой отделатся. А что делать жильцам домов, например, по ул. Строителей, Большевитской, Суворова? Там круглогодичное болото от вечно текущих труб. И это мы должны с "активностью" такое наследство принимать? Столько денег уплачено за "коммунальные услуги", а лет 30 ничего не ремонтировалось. Куда они делись? Мы лучше активнее начнем задавать такие вопросы прокурору. Ответить | С цитатой
1
Gorod.dp.ua не несет ответственности за содержание опубликованных на сайте пользовательских рецензий, так как они выражают мнение пользователей и не являются редакционным материалом.

Gorod`ской дозор | Обсудите тему на форумах | Разместить объявление

Другие новости раздела:

ОБРАТИТЕ ВНИМАНИЕ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
54
долгожителя проживает в Днепропетровской области. 47 женщин и 7 мужчин, отметивших свое 100-летие.

Источник
copyright © gorod.dp.ua
Все права защищены. Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.

О проекте :: Реклама на сайте