Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Днепр » Новости города и региона
чт, 25 апреля 2024
23:05

НОВОСТИ ГОРОДА И РЕГИОНА

Контрабанді - СТОП

В облдержадміністрації відбулася прес–конференція за результатами виконання Державної програми “Контрабанді - СТОП” в Дніпропетровській області.

У ній взяли участь керівник апарату облдержадміністрації Олександр Перов, керівники відповідних управлінь, СБУ, митниці, МВС, податківці регіону. Представники правоохоронних та контролюючих органів повідомили, що в області створено тимчасовий міжвідомчий штаб з питань боротьби з контрабандою та мобільні групи з числа співробітників даних правоохоронних органів. Ці групи виявляють та припиняють факти можливої контрабанди, а також здійснюють контроль за транзитом імпортних товарів і проводять вибірковий контрольний огляд розмитнених у митниці вантажів. Проведено 1275 перевірок, в ході яких виявлено 571 порушення закону. В бюджет донараховано 16,844 млн. грн., стягнуто – 6,762 млн. грн., з незаконного обігу вилучено 8,45 млн. грн., товарно – матеріальних цінностей. Податкова міліція порушила 94 кримінальні справи.

За словами керівника апарату облдержадміністрації Олександра Перова, реалізація Державної програми “Контрабанді – СТОП” дала змогу підвищити митні платежі на 47,4% в порівнянні з минулим роком. За дев’ять місяців поточного року митницею оформлено 70 029 вантажних митних декларацій, перераховано до держбюджету 1 млрд. 86 млн. 437 грн., план виконано на 104,2%. Товарообіг зріс на 30,1% порівняно з 2004 роком, тобто на 1 млрд. 698 млн. 871 грн., при збільшенні загальної ваги на 13,7% (1 млрд. 781 млн. 799 тис. т).

Управління СБУ в Дніпропетровській області порушило ряд кримінальних справ стосовно ввозу на територію України мобільних телефонів, цифрових фотоапаратів та іншого товару на суму понад 1 млн. 440 тис. грн. А також ними виявлено контрабандне ввезення ювелірних виробів на суму 370 тис. грн., а на лінії боротьби з контрабандою наркотиків порушено 4 кримінальні справи. В результаті перевірки УБОЗ УМВС України в області виявлені випадки приховування товару від митного контролю, також за 9 місяців поточного року, виявлено 34 факти неповернення валютного виторгу із-за кордону.

Сума збитків складає 11 млн. 194 тис. гривень. Забезпечено відшкодування збитків на суму 1 млн. 907 тис. гривень.
Gorod.dp.ua на Facebook.

Другие новости раздела:

ОБРАТИТЕ ВНИМАНИЕ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
13,5
млн грн финансовой помощи для полиции Горсовет выделил в 2023 г.

Источник
copyright © gorod.dp.ua
Все права защищены. Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.

О проекте :: Реклама на сайте