Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Днепр » Новости города и региона
чт, 25 апреля 2024
13:40

НОВОСТИ ГОРОДА И РЕГИОНА

12 жовтня відбудеться відкриття відреставрованого корпусу лікарні ім. Мечникова

12 жовтня відбудеться відкриття відреставрованого корпусу лікарні ім. Мечникова
12 жовтня в Дніпропетровській обласній клінічній лікарні ім. І.І.Мечникова відбудеться відкриття відреставрованого корпусу, де будуть знаходитися п’ять профільних відділень закладу. Про це інформагентству "Придніпров'я" повідомила завідувач організаційно-методичним відділом Дніпропетровської обласної клінічної лікарні ім. І.І.Мечникова Любов Васильєва.

За словами Любові Васильєвої, у відреставрованому триповерховому корпусі будуть знаходитися п’ять відділень з загальною кількістю ліжок — 150. На першому поверсі знаходитиметься гастроентерологічне відділення та відділення фізіотерапії з лікувальною фізкультурою, на другому — відділення пульмонології та ревматології, а на третьому — алергологічне та нефрологічне відділення. Усі відділи нового корпусу лікарні мають палати інтенсивної терапії, обладнані сучасними моніторами, пульсоксиметрами, цифровим ренгент-апаратом та ЕКГ-апаратами. Буде діяти постійний медичний пост. Кожна палата з евродушовою, холодильником та телевізором розрахована на 2—4 людей (для порівняння: раніше на 10—14 людей).

Всього на переобладнання та реставрацію старого корпусу обласної клінічної лікарні ім. І.І.Мечникова, за даними Любові Васильєвої, було витрачено 14 млн 33 тис. грн, в тому числі, 978 тис. грн. — на закупку нового обладнання.

Реставрація корпусу почалася у1993 році. Увесь цей час, повідомляє Любов Васильєва, персонал відділень лікарні та пацієнти знаходилися у будівлі старого родильного будинку.

Довідка. Будівлі старого корпусу обласної клінічної лікарні ім. І.І.Мечникова у 2005 році виповнилося 160 років. Вона вважається історичною пам'яткою національного значення. При реконструкції корпусу був збережений первісний вид будівлі та її внутрішній устрій.

Корпус збудований у 1845 році згідно з проектом архітектора С.І.Грязнова.
Gorod.dp.ua на Facebook.

Gorod.dp.ua не несет ответственности за содержание опубликованных на сайте пользовательских рецензий, так как они выражают мнение пользователей и не являются редакционным материалом.

Gorod`ской дозор | Обсудите тему на форумах | Разместить объявление

Другие новости раздела:

ОБРАТИТЕ ВНИМАНИЕ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
45
стихійних сміттєзвалищ ліквідували у Дніпрі за 2022 рік

Источник
copyright © gorod.dp.ua
Все права защищены. Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.

О проекте :: Реклама на сайте