Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Днепр » Новости города и региона
пт, 19 апреля 2024
12:45

НОВОСТИ ГОРОДА И РЕГИОНА

Днепровский Журфонд издал книгу английского фотожурналиста о Большой войне

|«« «« »» »»|

Это первая книга иностранного автора в серии «Книжек-молний» Журфонда.

Городской сайт рассказывал о проекте «Книжек-молний», которыми Журфонд Днепропетровской областной организации Национального союза журналистов Украины реагирует на события Большой войны. В этой серии уже издан целый ряд актуальных книг.

Но новое издание – особенное. Это – первая книга зарубежного автора в этом цикле. Большая война предстает в объективе известного английского фотожурналиста Марка Невилла. Каждый его снимок (а фотографии и являются основным содержанием книги!) передает страшную и щемящую правду рашисткой агрессии.

О новой книге и ее авторе руководитель Журфонда Александр Демьянович Давыдов любезно рассказал Городскому сайту следующее:

«Коли читач бере до рук книгу будь-якого жанру, у нього виникає бажання знати, що являє собою автор, наскільки його інтелект, світогляд, практична діяльність відповідають змісту видання. Тобто, наскільки професійно викладені у книзі погляди автора на відомі нам події та факти.

Тож і ми спочатку познайомимо нашого читача з людиною, яка виявила бажання притаманними їй засобами показати обличчя війни в Україні.

Марк Невілл народився у 1966 році у Лондоні. Як художник і скульптор начався на факультеті мистецтв Бердширдського університету та Голдсмітського коледжу у Лондоні. У 2011 році разом з 16-тою повітряно-штурмовою бригадою перебував у Афганістані. У 2014 році в Імперському військовому музеї відбулась виставка його світлин та відео. Разом з профессором Хекром Х’юзом видав книгу «Битва протии стігми» (Battle against Stigma) – про психологічну реабілітацію військових (є український переклад).

Марк Невілл був номінований на Пулітцеровську премію виданням The New York Times Magazine у 2012 році за фотосесії Here in London, на премію Aperture Photobook 2017 за монографію видавництва Steidl ‘Fancy Pictures’ та Deutsche Borse Photography Foundation 2020 за книгу ‘Parade’.

Його активістський проект фотокниг, що документує боротьбу України за незалежність, «Зупиніть танки книжками», увійшов до шорт-листа Arles Photo Book Award та Aperture Photo Book Award 2022, а також був визнаний найкращою арт-книгою 2022 року за версією The Art Newspaper.

Щоб скласти більш-менш повне враження про цю особистість, слід відзначити, що Марк Невилл є засновником і директором гібридного благодійного проекту гуманітарної допомоги та фотографії Postcode Ukraine. Це багато про що свідчить.

Як стверджують фахівці-мистецтвознавці, Марк Невілл працює на перехресті мистецтва та документалістики, підкреслюючи соціальне значення фотографії. Щоб повною мірою розповісти про життєвий шлях, морально-етичні погляди та особливості творчості цієї особистості, потрібна окрема (чимала!) книга, що ми і маємо намір зробити найближчим часом. А це видання серії «Книжок-блискавок» має на меті підбити лише невеликий підсумок останньої робочої поїздки Марка у зону бойових дій російсько-української війни. Хоча, як відзначалося вище, Майстер об’єктиву вже видав фотокнигу «Зупинити танки книгами», в якій закликає міжнародну спільноту підтримати Україну та надати їй необхіднудопомогу.

Навіщо це робить громадянин Британії? В одному з інтерв’ю він пояснює:

– Я хочу протистояти машині пропаганди війни, котра має місце у будь-якій країні.

На запитання «Кому б ви не подали руки?» він відповів:

– Людям, для яких війна – це спосіб заробити гроші.

І нарешті. За декілька років перебування у нашій країні Марк Невілл дійшов висновку: «До України я ніде не зустрічав таких гордих та відвертих людей».

Кращим чином ці слова знаходять підтвердження у світлинах Марка Невілла. На більшості з них ми бачимо сюжети та обличчя бійців Збройних сил України, волонтерів, цивільних осіб та дітей, які на теренах трагічних подій війни демонструють незламність, віру в перемогу».

Иллюстрации – Журфонд

Gorod.dp.ua на Facebook.

Другие новости раздела:

ОБРАТИТЕ ВНИМАНИЕ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами
•  Мешканці Новокодацького району Дніпра активно долучилися до суботника на «Безіменній висоті» (11)

•  У Дніпрі дівчина бризкала перехожим в обличчя освіжувачем (відео моменту) (11)

•  У Дніпрі розпочали ремонт мосту, що веде на Монастирський острів (11)

•  На Фестивальному причалі у Дніпрі відбувся автопробіг-зустріч ретро-машин «За весною» (9)

•  У Дніпрі відзначають День космонавтики (7)

•  Збитки на понад 7 млн грн: у заповіднику на Дніпропетровщині квадроциклами пошкодили унікальні піщані бархани (7)

•  На Дніпропетровщині чоловіка спершу засудили до довічного за вбивство матері та бабусі, а потім присудили 3 млн гривень компенсації за душевні страждання (7)

•  У Дніпрі зник екскурсійний ретро-трамвай – у чому причина? (6)

•  У Дніпро повертається стародавня мумія! (5)

•  У 6 закладах Дніпропетровщини можна отримати безоплатну медичну допомогу при інфаркті (5)


* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
110
лет отелю «Астория»

Источник
copyright © gorod.dp.ua
Все права защищены. Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.

О проекте :: Реклама на сайте