Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Днепр » Новости города и региона
чт, 28 марта 2024
11:46

НОВОСТИ ГОРОДА И РЕГИОНА

В Днепре провели экскурсию в честь 100-летия окончания первого Голодомора

В Днепре провели экскурсию в честь 100-летия окончания первого Голодомора

Существенную помощь пострадавшим от первого Голодомора 1922-23 годов в Екатеринославе оказала Американская администрация помощи (АРА).

В память о тех событиях Днепровский Музей спротиву Голодомору подготовил специальную экскурсию. А провел ее известный днепровский писатель, историк, краевед, журналист Николай Чабан.

Подробней об этом рассказали в Музее спротиву Голодомору:

«До 100-річчя подолання масового штучного голоду 1921-1923 років на Катеринославщині та завершення діяльності у нашому місті роботи Американської адміністрації допомоги (АРА) КЗ "Музей спротиву Голодомору" ДМР організував екскурсію "Місцями діяльності АРА в Катеринославі", яку блискуче провів наш лектор Микола Петрович Чабан.

Наші відвідувачі разом з паном Миколою три години відкривали ці маловідомі сторінки нашої історії.

Ми оглянули будинок Євецької, у якому розташовувався офіс АРА, садибу академіка Д. І. Яворницького, який брав участь у розподілі продуктових пайків для тогочасної інтелігенції нашого міста, та інші історичні будинки, у яких проживали адресати продуктової допомоги.

Таким чином, учасники екскурсії дізналися не лише про діяльність катеринославського офісу АРА, але й про адресатів допомоги - Дмитра Яворницького, Любов Біднову та багатьох інших, менш відомих, про сприйняття американської допомоги містянами, про повсякдення мешканців міста у час голоду і продовольче забезпечення зі щоденників "колишніх" - зокрема, княгині Віри Урусової.

Родзинкою екскурсії стало читання паном Полом Бредбіером фрагменту книги Бертрана Патенау про діяльність катеринославського офісу АРА мовою оригіналу, яке відбувалося безпосередньо у будинку, де 100 років тому працювали описані у книзі співробітники цієї благодійної організації.

Дякуємо за можливість оглянути садибу Д. І. Яворницького!».

Фото – Музей спротиву Голодомору.








Gorod.dp.ua на Facebook.

Другие новости раздела:

ОБРАТИТЕ ВНИМАНИЕ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
406
домов ОСМД и ЖСК обновлены в Днепре в 2023 г.

Источник
copyright © gorod.dp.ua
Все права защищены. Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.

О проекте :: Реклама на сайте