Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Днепр » Новости города и региона
пт, 19 апреля 2024
18:53

НОВОСТИ ГОРОДА И РЕГИОНА

В Днепре проходит фестиваль «Музика без меж»

В Днепре проходит фестиваль «Музика без меж»

С 27 февраля по 1 марта все ценители прекрасной музыки могут насладиться концертами этого фестиваля.

Как уже сообщал Городской сайт, этот фестиваль проходит в Концерт-холле Днепропетровской музыкальной академии имени Глинки (ул. Литейная, 10). Его можно посетить сегодня, в первый день весны.

Первые два дня фестиваля оказались очень интересными и насыщенными.

На фестивале побывала известная исследовательница культурной жизни Днепра Ирина Семенчук, поделившись такими впечатлениями:

«Нарешті розпочалось свято, яке чекали шанувальники духового оркестра. СONCERT HALL нагадував відому казку «Рукавичка». І це єдиний зал в місті, який час від часу бачить аншлаги, не взираючи на всілякі катаклізми. Ми не подолані і ніколи не будемо подоланими!

Фестіваль " Музика без меж" розпочався! 

Стосовно самого концерту - дуже атмосферний. Красно дякую за незабутні емоції та відчуття справжнього щастя! Дуже приємно, що ви включили багато нових творів, які і створили той святковий настрій у кожного слухача.

Дуже сподобався Натан Дотрей, який зосереджує свою роботу на марімбі та вібрафону. У концерті прозвучала перша частина його відомого '' Концерту для вібрафону". Це космічна музика! Легка, прозора, бісерна, мереживна. Цей маленький шедевр створила нам Дар'я Булгак на вібрафоні і духовий оркестр під орудою улюбленого всіми Ігоря Грузіна. 

Я також вперше слухала ще один шедевр японського композитора Тосіо Масіма у виконанні улюбленного саксофоніста Володимира Лебедєва. Браво! Першу частину концерту , яким ми насолоджувались, має назву "Концерт для альт саксофону та духового оркестру" в 3 частинах. На жаль, прозвучала тільки перша - "Ластівки". З нетерпінням чекатиме другу і третю частини.

Cподобалась і монументальна романтична композиція з блискучими пасажами Клода Сміта - відомого американського композитора та диригента.

Жан - Батист Арбан жив у XIX столітті. Він був корнетистом і обожнював цей інструмент, довівши, що корнет може бути сольним інструментом. Його відомий і улюблений мною твір "Венеціанський карнавал' у аранжуванні Дональда Хансбергера прозвучав у цікавого та глибокого професіонала Дмитра Княжицького.

Фантастично прозвучали "Турбулентності" Олександра Косміцького (нар. 1978) - французького композитора, педагога і кларнетиста. 

Особливо хочу відмітити лауреата Пулітцерівської премії американця Джеррі Бока. Його "Симфонічні танці скрипаля на даху" - маленький шедевр у виконанні духового оркестру, Томаса Мазура, та улюбленного піаніста Антона Бондаренко. Bravo bravissimo!».

А сегодня, 1 марта, гостей фестиваля в 18.00 ждет такая программа

Фінальні акорди фестивального марафону прозвучать від Симфонічного Оркестру «THE FESTIVAL» Дніпропетровської академії музики (художній керівник та диригент, народний артист України Д.Г. Логвин) у концерті із символічною назвою «Symphonic Spring» («Симфонічна весна»).

Виконавською домінантою третього дня фестивалю постане самобутність сольного музикування, що буде презентована викладачами академії Марією Ємець (скрипка), Валерієм Галабурдою (вібрафон), Олександрою Берестовською (саксофон). Слухачі почують виняткову унікальність звукової темброво-колористичної краси композиції «Квітучий жасмін» Г. Пелециса, пізнають один із шедеврів академічного саксофонного репертуару Концерт для альта-саксофона П. Крестона, а також симфонічну поему «Водяний» та Слов’янські танці e-moll, g-moll А. Дворжака.

Фото Ирины Семенчук. 








Gorod.dp.ua на Facebook.

Gorod.dp.ua не несет ответственности за содержание опубликованных на сайте пользовательских рецензий, так как они выражают мнение пользователей и не являются редакционным материалом.

Gorod`ской дозор | Обсудите тему на форумах | Разместить объявление

Другие новости раздела:

ОБРАТИТЕ ВНИМАНИЕ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами
•  У Дніпрі розпочали ремонт мосту, що веде на Монастирський острів (11)

•  Мешканці Новокодацького району Дніпра активно долучилися до суботника на «Безіменній висоті» (11)

•  У Дніпрі дівчина бризкала перехожим в обличчя освіжувачем (відео моменту) (11)

•  На Фестивальному причалі у Дніпрі відбувся автопробіг-зустріч ретро-машин «За весною» (9)

•  Збитки на понад 7 млн грн: у заповіднику на Дніпропетровщині квадроциклами пошкодили унікальні піщані бархани (7)

•  На Дніпропетровщині чоловіка спершу засудили до довічного за вбивство матері та бабусі, а потім присудили 3 млн гривень компенсації за душевні страждання (7)

•  У 6 закладах Дніпропетровщини можна отримати безоплатну медичну допомогу при інфаркті (5)

•  У Дніпро повертається стародавня мумія! (5)

•  У Дніпрі на автостанції на лівому березі планують збудувати зал очікування з торговельними приміщеннями (4)

•  Утворюється метровий шар піни: у Дніпрі в озеро Куряче з колектора виливаються відходи (4)


* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
50
лет просуществовала газета Днепр вечерний в бумажном формате

Источник
copyright © gorod.dp.ua
Все права защищены. Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.

О проекте :: Реклама на сайте