Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Днепр » Новости города и региона
пт, 19 апреля 2024
10:57

НОВОСТИ ГОРОДА И РЕГИОНА

Медицинский университет Днепра участвует в новом международном проекте

Медицинский университет Днепра участвует в новом международном проекте

Украино-немецкий проект помогает нашим студентам адаптироваться к обучению в непростых условиях войны.

Уже фактически три года обучение в украинских вузах не является привычным. Сначала на этот процесс свои ограничения два года накладывала пандемия, последний год – Большая война.

Но зарубежные партнеры украинских и днепровских вузов стремятся помочь преодолеть эти сложности.

Это касается и нового украино-немецкого проекта, участником которого стал Днепропетровский государственный медицинский университет.

О новой программе в университете сообщили следующее:

«Співпраця ДДМУ з німецькими університетами за програмами академічної мобільності.

Наш університет включений у проєкт «Цифрові навчальні лабораторії для студентів в умовах ризику» (DigiLabStar) у рамках програми «Ukraine Digital: забезпечення успішного навчання в кризових ситуаціях». 

Німецька служба академічних обмінів (DAAD) 30 грудня 2022 року затвердила фінансування в розмірі майже 116 тис. євро. Грантова ініціатива Рурського університету (м. Бохум), що включає академічне партнерство з Київським національним університетом імені Тараса Шевченка та ДДМУ, була підтримана наприкінці січня 2023 року.

Координують проєкт двоє українських науковців: доцент кафедри біомедицини КНУ кандидат біологічних наук Ірина Компанець, яка наразі працює в Рурському університеті, а також наша колега, доцент кафедри мікробіології, вірусології, імунології і епідеміології Тетяна Крушинська. Зараз вона є співробітником Центру наукової дидактики (ZfW) з університетським дидактичним проєктом зі стратегій оцінювання для цифрового навчання.

Проєкт спрямований на створення цифрових лабораторних курсів у галузі наук про життя, які можуть бути використані кількома тисячами студентів в обох університетах-партнерах.

Четверо українських науковців, у тому числі з ДДМУ, поїдуть до Бохума для безпосередньої участі в проєкті навесні 2023 року в межах академічної мобільності, щоб розробити цифровий контент для лабораторних стажувань з медицини та біології та адаптувати його до українських навчальних програм. 

Загалом заплановано створити дванадцять інтерактивних цифрових лабораторних курсів, які включатимуть базовий зміст та методи для предметів медичної та біологічної спрямованості. Вони будуть доступні для українських студентів через Moodle. Планується випускати весь контент українською та англійською мовами одночасно, щоб ним також могли користуватися студенти Рурського університету.

Курси поєднуватимуть зображення та відеоматеріали з інтерактивними завданнями та самоперевірками, таким чином, пропонуватимуть студентам дидактично складну та цікаву ситуацію, яка також адаптована до особливостей навчання українських студентів в умовах воєнного стану».

Gorod.dp.ua на Facebook.

Gorod.dp.ua не несет ответственности за содержание опубликованных на сайте пользовательских рецензий, так как они выражают мнение пользователей и не являются редакционным материалом.

Gorod`ской дозор | Обсудите тему на форумах | Разместить объявление

Другие новости раздела:

ОБРАТИТЕ ВНИМАНИЕ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами
•  У Дніпрі дівчина бризкала перехожим в обличчя освіжувачем (відео моменту) (11)

•  Мешканці Новокодацького району Дніпра активно долучилися до суботника на «Безіменній висоті» (11)

•  У Дніпрі розпочали ремонт мосту, що веде на Монастирський острів (11)

•  На Фестивальному причалі у Дніпрі відбувся автопробіг-зустріч ретро-машин «За весною» (9)

•  На Дніпропетровщині чоловіка спершу засудили до довічного за вбивство матері та бабусі, а потім присудили 3 млн гривень компенсації за душевні страждання (7)

•  Збитки на понад 7 млн грн: у заповіднику на Дніпропетровщині квадроциклами пошкодили унікальні піщані бархани (7)

•  У Дніпрі відзначають День космонавтики (7)

•  У Дніпрі зник екскурсійний ретро-трамвай – у чому причина? (7)

•  У 6 закладах Дніпропетровщини можна отримати безоплатну медичну допомогу при інфаркті (5)

•  На Дніпропетровщині відбувається пошукова операція 13-річної Марини Волошко (5)


* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
110
лет отелю «Астория»

Источник
copyright © gorod.dp.ua
Все права защищены. Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.

О проекте :: Реклама на сайте