Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Днепр » Новости города и региона
чт, 28 марта 2024
17:15

НОВОСТИ ГОРОДА И РЕГИОНА

Криворожские волонтеры отправили на фронт 25 тысяч дымовых шашек

Криворожские волонтеры отправили на фронт 25 тысяч дымовых шашек

Дымовые шашки спасают жизни наших бойцов, помогают проводить эвакуацию раненных и скрытно перемешаться на позициях.

Спрос на дымовые шашки среди наших воинов – огромный.

В начале Большой войны их производство в нашей стране вообще не было организовано. За дело взялись волонтеры из разных городов. В том числе – и в Кривом Роге.

В этом городе для производства дымовых шашек объединились велолюбители из общественной организации Ukrainian bike Family. Опыта в этой сфере у них сначала не было никакого.

Но ребята быстро освоили секреты производства и наладили выпуск надежных и эффективных шашек.

Всего с начала войны ими было передано на передовую больше 25 тысяч шашек!

Подробней об этом рассказал 5 телеканал:

«Димова шашка може за лічені секунди сховати від ворожих очей бійців, техніку та позиції. За димовою завісою захисники рятують поранених із поля бою або непомітно переміщуються на інші позиції. Тож потреба в них величезна.

"Ці дими використовують для того, щоб витягувати поранених. Для певних маневрів, щоб скритись від очей ворога. І також, навіть, при штурмових діях. Особливо це дуже актуально під час боїв в міських просторах", – розповів голова громадської організації Ukrainian bike Family Денис Дубов.

Робити димові шашки почали криворізькі волонтери, яких раніше пов'язував лише велоспорт. Технологія виготовлення доволі проста. Необхідні хімічні складові ретельно змішують, укладають у саморобні форми і сушать. Після висихання димовухи додають запалювальну речовину та вставляють водонепроникний шнур. Усі складові закуповують самостійно за гроші меценатів. Максим виготовляє димові шашки майже від початку повномасштабного вторгнення. Щодня у кустарних умовах робить близько 150 штук.

"Дуже задоволений, що маю можливість приносити користь на даній роботі. І видно, що вона має попит, тому що шашки забирають регулярно і багато відправляємо, дуже багато збираємо посилок, відправляємо. Ну тобто відчувається, що є попит і фідбек постійний від наших воїнів ЗСУ також подяка", – повідомив волонтер Максим.

Доєднатися до виробництва може кожен охочий. Волонтери наголошують: справа нескладна, але кропітка. Щодня в імпровізованій майстерні працюють до семи людей. Робота є для всіх навіть в умовах періодичного відключення електроенергії. Щоб не переривати процес виготовлення, волонтери власними зусиллями встановили генератор.

"Досить цікава компанія, люди всі мають різні професії, але тут займаються одним цілим. І ти розумієш, що тут робиться щось важливе, допомога армії. І всі ми разом робимо щось, дуже добру справу", – підсумував волонтер Дмитро Ткаченко.

Майже за рік волонтери виготовили близько 25 тисяч димових шашок».

Сюжет об этом можно посмотреть здесь:

Фото и видео – 5 телеканал.


Gorod.dp.ua на Facebook.

Другие новости раздела:

ОБРАТИТЕ ВНИМАНИЕ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
13,5
млн грн финансовой помощи для полиции Горсовет выделил в 2023 г.

Источник
copyright © gorod.dp.ua
Все права защищены. Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.

О проекте :: Реклама на сайте