Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Днепр » Новости города и региона
чт, 28 марта 2024
16:44

НОВОСТИ ГОРОДА И РЕГИОНА

Як працювати з травертином. Обираємо спосіб

Як працювати з травертином. Обираємо спосіб

З травертином легко працювати. Про це говорять спеціалісти і наполягають, якщо у вас є хист до будівельних та ремонтних робіт, то з укладанням цієї породи ви обов'язково справитесь.

Зазвичай, майстри укладають травертин двома способами - шовно і безшовно. Останній використовують заради того, щоб в такий спосіб можна відтворити монолітну поверхню. Але цей спосіб має цілий ряд недоліків. Якщо буде хоч незначна деформація поверхні, на яку укладається плитка, то не варто розраховувати на довговічність тарвертинової плитки. Вона може просто відслоїтись та розтріскатись. 

Тому не зволікайте і укладайте шовним способом. Кращий варіант - відстань між плитами в 2-3 мм. Але порядок дій має бути наступним: спочатку потрібно підготувати стіну під облицювання, до якої слід прикріпити армовану металеву сітку за допомогою дюбелів. Далі слід взятись за штукатурку, яка буде зроблена із піску та цементу, варто додати і наповнювач. Цей розчин наносять на стіну і залишають на добу. 

Далі потрібно працювати з плиткою, на зворотній бік якої наносять суміш із клею, піску та цементу. Таким чином її варто приклеїти до основи. Фінальна робота - затирання швів. Для цього краще використовувати шпатель і глину. 

Варто потурбуватись і про текстуру травертину, яку досить складно відмивати від фарби, що може потрапити на неї. Тому вам знадобляться спеціальні захисні покриття.Є ще один, але дороговартісний варіант - це спеціальні антивандальні плівки. 

Якщо на цьому етапі ви вирішили, що з травертином вам буде складно, залиште такі думки. Адже пориста структура цього декоративного каменю дозволяє дихати споруді. А замінити пошкоджені елементи травертину буде досить легко, адеж травертин просто підбирати за кольором. 

Ще залишились сумніви? Тоді зверніться до спеціалістів компанії Kanyon. Вони уважно вивчать проект, почують вас ы запропонують кращі рішення.

Gorod.dp.ua на Facebook.

Другие новости раздела:

ОБРАТИТЕ ВНИМАНИЕ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
100
дворов мноковартирных домов запланировали отремонтировать в 2023 г.

Источник
copyright © gorod.dp.ua
Все права защищены. Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.

О проекте :: Реклама на сайте