Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Днепр » Новости города и региона
вт, 16 апреля 2024
07:20

НОВОСТИ ГОРОДА И РЕГИОНА

Новые находки на месте старой Каменки

Новые находки на месте старой Каменки

Древнее поселение наших предков в АНД районе Днепра продолжает раскрывать свои секреты.

Городской сайт неоднократно рассказывал об открытиях и находках, сделанных за последнее время исследователями истории нашего города на месте древнего поселения запорожского казачества Каменка. Сейчас оно входит в состав Амур-Нижнеднепровского района Днепра.

Новости о находках и открытиях в этом поселении выкладывают в группе соцсетей Історія Старожитньої Кам'янки.

И вот какие необычные находки были сделаны вчера, в праздник Троицы:

«Цей день нам подарував цікаві зустрічі та знахідки.

По-перше, ми завітали до сім'ї Біленко Тетяни Василівни. Разом з її батьками Баранцем Василієм Василійовичем та Ольгою Григоріївною, сином Григорієм дослідили їхній сімейний архів, який включає велику кількість фото, документів і деяких предметів від початку 20 ст. Домовилися, щоб до архіву отримали доступ музейні співробітники, які зможуть ввести ці матеріали в науковий обіг.

На одному з фото, до речі, є відтиск популярного на початку 20 ст. серед кам'янчан амурського фотографа К.Ф.Шице.

По-друге, до нас долучилася їхня сусідка Соколова Ніна Павлівна. Вона принесла дуже цінне і рідкісне для нашої місцевості джерело - щоденники! Їх регулярно вела її родичка, Пеня Катерина Яківна. В таких записах карбується унікальна інформація, яка не потрапляє до офіційних документів. Щоденники дозволяють вивчати життя конкретної людини та її кола спілкування з різних точок зору: побутових звичок, політичних поглядів, економіки, психології, традицій, релігії, моди, культури харчування тощо.

По-третє, випадково Світлана П'ятниця-Сподинець та Наталія Кас'яненко виявили в давно покинутій хаті купу світлин та деякі речі радянського часу. Спробуємо вийти на родичів власників, щоб офіційно оформити передачу. Хоча це може бути дуже складно, бо хата вже років 15 як покинута.

Хотілося би мати окремий фонд у МІД, де зберігатимуться речі з Кам'янки. І все йде до того, в музеї вже зібралася певна кількість кам'янських артефактів. І сподіваємося її швидко збільшувати. В побуті такі речі вже не можуть виконувати своїх утилітарних функцій, а в музеї їх збережуть і дослідять, інакше вони викинуться та пропадуть. Це дозволить привернути увагу до нашого краю науковців, краєзнавців, екскурсоводів, гостей міста та туристів. Отже, якщо у Вас є бажання віддати до Музею історії Дніпра фото, щоденники, листи, рушники, одяг, горщики, давні інструменти, іграшки і т.п., то пишіть нам чи їм через ФБ сторінку.

P.S. Хочемо висловити вдячність всім, хто допомагає нашому проєкту коментарями, світлинами чи доступом до своїх архівів. Це наша земля, наше спільне минуле і наше спільне світле майбутнє, яке виборюється нашим народом великою ціною».

Редкие фотографии и самые интересные находки исследователи передадут в Музей истории Днепра.

Фото - Історія Старожитньої Кам'янки








Gorod.dp.ua на Facebook.

Gorod.dp.ua не несет ответственности за содержание опубликованных на сайте пользовательских рецензий, так как они выражают мнение пользователей и не являются редакционным материалом.

Gorod`ской дозор | Обсудите тему на форумах | Разместить объявление

Другие новости раздела:

ОБРАТИТЕ ВНИМАНИЕ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
54
долгожителя проживает в Днепропетровской области. 47 женщин и 7 мужчин, отметивших свое 100-летие.

Источник
copyright © gorod.dp.ua
Все права защищены. Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.

О проекте :: Реклама на сайте