Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Днепр » Новости города и региона
чт, 28 марта 2024
16:09

НОВОСТИ ГОРОДА И РЕГИОНА

На Дніпропетровщині презентували видання «Пам’ятки історії та культури Кам’янського району. Частина перша

На Дніпропетровщині презентували видання «Пам’ятки історії та культури Кам’янського району. Частина перша

На Дніпропетровщині презентували видання «Пам’ятки історії та культури Кам’янського району. Частина перша». У ньому зібрано 364 статті про 616 об’єктів культурної спадщини.

«До першої частини увійшли пам’ятки, які розташовані на території Криничанського району (за старим адміністративним поділом). Ми плануємо видати три частини збірки про Кам’янський район. Загалом робота над збірками про пам'ятки області у нас триває з 2015 року, раніше ми презентували схожі збірки про Нікополь, Нікопольський, Магдалинівський та інші райони нашої області», – зазначила начальниця управління культури, туризму, національностей та релігій ДніпроОВА Наталія Першина.

До створення збірки про Криничанський район (за старим адміністративним поділом) залучили науковців різної спеціалізації, а також студентів.

«Передусім у збірці йдеться про пам’ятки археологічного часу, кургани, церкви, а також про місцеву перлину – садибу Пчолкіна. Загалом наші збірки мають великий попит у науковців та краєзнавців. Також надсилаємо їх за кордон», – зазначила керівниця Дніпропетровського обласного центру охорони історико-культурних цінностей Лідія Голубчик.

Gorod.dp.ua на Facebook.

Другие новости раздела:

ОБРАТИТЕ ВНИМАНИЕ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
8000
грн в месяц – минимальная зарплата с апреля 2024 г.

Источник
copyright © gorod.dp.ua
Все права защищены. Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.

О проекте :: Реклама на сайте