Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Днепр » Новости города и региона
пт, 29 марта 2024
12:59

НОВОСТИ ГОРОДА И РЕГИОНА

Днепровский художественный музей приглашает погрузиться в красоту петриковских узоров

Днепровский художественный музей приглашает погрузиться в красоту петриковских узоров

Сегодня, 11 февраля в 15-00 в этом музее (ул. Шевченко, 21) состоится открытие новой выставки.

В Художественном музее – второй день праздничная атмосфера.

Напомним, что вчера здесь открыли фотовыставку удивительных работ французского мастера Фредерика Шобена, о чем сообщал Городской сайт.

А сегодня в музее – открытие новой выставки «ПЕТРИКІВСЬКИЙ ОБЕРІГ». Она посвящена 30-летию Центра народного творчества «Петриковка».

Вот что об этом сообщают в Днепровском художественном музее:

«11 лютого 2022 року о 15.00 у виставкових залах Дніпровського художнього музею відбудеться відкриття виставки творів петриківського декоративного розпису, присвяченої 30-річчю діяльності Центру народного мистецтва «Петриківка».

Історія розпису, який уже давно став своєрідною творчою візитівкою Дніпропетровської області, та й усієї України — не така вже давня. Його витоки можна знайти в мистецькій культурі Запорізької Січі, де рослинні орнаменти часто-густо прикрашали предмети побуту та зброю. У Петриківці ця традиція набула нового змісту, значення та художньої якості. Саме в цьому селі на Придніпров’ї завдяки його географічному положенню, природним особливостям, розмаїттю рослинного світу з’явилося таке неповторне життєствердне мистецтво.

ЦНМ «Петриківка», заснований 1991 року, згуртував понад сорок провідних майстрів цього народного промислу. У центрі проводять екскурсії і майстер-класи для дітей та дорослих, постійно відкриті для відвідувачів художні майстерні та виставкова зала. Збереження і творчий розвиток історичних та художніх традицій петриківського декоративного розпису — одна з основних засад осередку, творчий колектив якого протягом багатьох років очолює народний художник України Андрій Пікуш.

Майстри Центру народного мистецтва «Петриківка» протягом багатьох років створювали виняткові роботи та цілі авторські серії в різноманітних техніках та матеріалах — це і традиційні декоративні панно, і розпис по дереву, склу, кераміці. Частину свого мистецького надбання — понад 100 творів учасники цього осередку всесвітньо відомого народного мистецтва презентують на виставці в Дніпровському художньому музеї».

Gorod.dp.ua на Facebook.

Читайте также:

Gorod.dp.ua не несет ответственности за содержание опубликованных на сайте пользовательских рецензий, так как они выражают мнение пользователей и не являются редакционным материалом.

Gorod`ской дозор | Обсудите тему на форумах | Разместить объявление

Другие новости раздела:

ОБРАТИТЕ ВНИМАНИЕ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
6 700
гривень мінімальна зарплата у 2023 р.

Источник
copyright © gorod.dp.ua
Все права защищены. Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.

О проекте :: Реклама на сайте