Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Днепр » Новости города и региона
пт, 19 апреля 2024
11:58

НОВОСТИ ГОРОДА И РЕГИОНА

Час залишити мікробізнес у спокої

Час залишити мікробізнес у спокої

Офіційна статистика щодо сплати податків підприємцями показує, що ця сума щороку збільшується на кілька мільярдів гривень: 20,6 млрд — у 2017-му, 30,6 млрд — у 2018-му, 38,7 млрд грн — 2019-му році. Тоді як власники офшорних компаній новою владою були звільнені від сплати податку.

«Не там шукаєте тінь, панове! — наголошує член Комітету Верховної Ради України з питань фінансів, податкової та митної політики Ніна Южаніна, народний депутат IX скликання, фракція «Європейська Солідарність». — Мільярди, десятки мільярдів гривень, які б могли надійти до державного бюджету, були втрачені, коли влада нормами, прийнятими в законі від 17 липня 2020 р. № 786, звільнила власників офшорних компаній від сплати податку. Така собі податкова амністія під нуль відсотків».

Тоді як підприємці, що працюють в малому та мікробізнесі, сьогодні є свідками того, як діюча влада під виглядом нібито вирішення їхніх проблем створює їм нові перешкоди. Такі, як обов’язкове застосування касових апаратів платникам єдиного податку II – IV груп чи скасування паперової Книги обліку для ФОПів (яке, до речі, відбулосяіз грубим порушенням Регламенту Верховної Ради України).«При цьому намагання голови профільного комітету від «Слуги народу» прив’язати обов’язкове застосування РРО платниками єдиного податку до розміру торгівельних площ більше скидається на чергове окозамилювання від влади, — зазначає Ніна Южаніна. — Відмовлятися від тотальної фіскалізації влада не планує, більше того, вона вішає на ФОПів ярлик «тіньовики».

З іншого боку, на тлі загрозливої статистики збільшення кількості захворювань на COVID-19 монобільшість пропонує скасувати запровадженийпід час карантину мораторій на проведення контролюючими органами документальних та фактичних перевірок. Ніби загроза епідемії минула. При цьому СБУ вимагатиме законодавчо дозволити проведення перевірок з метою «повернення мільярдів до бюджету». «Так би мовити, інвестиційна няня, тільки в профіль, — коментує ситуацію Ніна Южаніна. — Своїм — звільнення від сплати податків, а решті — закон і перевірки».

Одна з найболючіших тем для ФОПів, які спромоглися на свій ризик організувати робочі місця, — реєстрація законопроекту з позначкою «д», що мала статися найближчими днями. Але народний депутат Ніна Южаніна висловлює сумніви з приводу того, чи дійдуть до розгляду законопроєкти, дійсно потрібні підприємцям. Адже Верховна Рада пішла на карантин і наступного разу (за винятком розгляду бюджету на 2021 рік) збереться лише 3 листопада, тобто після місцевих виборів, тож моновладі вже не будуть потрібні якісь обіцянки виборцям.

Як представник комітету з питань фінансів, податкової та митної політики, Ніна Южаніна закликає українських підприємців продовжувати відстоювати свої права, адже саме завдяки їх активності на мітингах, численним зверненнями до обласних та міських рад із проханням терміново ухвалити законопроекти №№ 3853-1 та 3853-2 стало можливим засідання профільного комітету.

«Ми у «Європейській Солідарності» діємо не ситуативно, а послідовно, — підкреслює Ніна Южаніна. — І захист права підприємців на працю та збереження спрощеної системи оподаткування загалом — наші пріоритети. Тож будемо наполягати на якомога швидшому розгляді законопроектів у сесійній залі і прийнятті по кожному з них рішення. Дуже хочеться сподіватися, що ці рішення будуть на користь мікробізнесу».



Gorod.dp.ua на Facebook.

Другие новости раздела:

ОБРАТИТЕ ВНИМАНИЕ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами
•  У Дніпрі дівчина бризкала перехожим в обличчя освіжувачем (відео моменту) (11)

•  Мешканці Новокодацького району Дніпра активно долучилися до суботника на «Безіменній висоті» (11)

•  У Дніпрі розпочали ремонт мосту, що веде на Монастирський острів (11)

•  На Фестивальному причалі у Дніпрі відбувся автопробіг-зустріч ретро-машин «За весною» (9)

•  Збитки на понад 7 млн грн: у заповіднику на Дніпропетровщині квадроциклами пошкодили унікальні піщані бархани (7)

•  У Дніпрі відзначають День космонавтики (7)

•  На Дніпропетровщині чоловіка спершу засудили до довічного за вбивство матері та бабусі, а потім присудили 3 млн гривень компенсації за душевні страждання (7)

•  У Дніпрі зник екскурсійний ретро-трамвай – у чому причина? (6)

•  На Дніпропетровщині відбувається пошукова операція 13-річної Марини Волошко (5)

•  У Дніпро повертається стародавня мумія! (5)


* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
54
долгожителя проживает в Днепропетровской области. 47 женщин и 7 мужчин, отметивших свое 100-летие.

Источник
copyright © gorod.dp.ua
Все права защищены. Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.

О проекте :: Реклама на сайте