Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Днепр » Новости города и региона
вт, 19 марта 2024
12:05

НОВОСТИ ГОРОДА И РЕГИОНА

В Днепре ремонтируют улицу Якова Самарского. Есть вопросы…

В Днепре ремонтируют улицу Якова Самарского. Есть вопросы…

Общественники и «урбанисты» требуют срочно внести корректировку в проводимый ремонт.

Городской сайт уже сообщал о том, что на улице Якова Самарского проводится ремонт. Эта улица в старой части Днепра – не большая, но играет важную роль в пешеходных и транспортных связях. А еще она практически всегда забита припаркованными автомобилями. Чтобы отчасти решить эту проблему, в ходе ремонта на улице создадут очередные парковочные зоны.

Вот только то, как проходит ремонт и какой после него станет ул. Якова Самарского, не устраивает ряд общественников Днепра. В частности, у них есть претензии по размещению парковок, инклюзивности улицы после проведения работ.

Этими вопросами они поделились с «урбанистами» города, которые выступают партнерами коммунальщиков Днепра – в том числе, и в вопросе обустройства парковок. «Урбанисты» срочно обратились к главному архитектору города Дмитрию Волику, который признал, что необходима срочная корректировка проводимых работ.

Вот что об этой ситуации пишут в группе Urban Dnipro:

«Читач надіслав мені в приватні повідомлення фото ремонту вулиці Якова Самарського. Те, що я побачив, дуже не сподобалося, тому одразу написав головному архітектору з пропозицією втрутитися, доки не пізно.

Він погодився, що потрібно треміново вжити заходів, та попросив розробити пропозицію щодо тактичного вирішення проблем без глибокого втручання, адже цей ремонт є поточним, тому впроваджувати серйозні зміни без проєкту та експертиз неможливо.

Запропонував наступне:

• 29 місць для паралельного паркування між деревами;

• Заїзди в двори в одному рівні з тротуаром;

• Замість понижень — припідняті до рівня тротуару пішохідні переходи.

Під час обговорення пропозиції з представниками департаменту благоустрою дійшли згоди щодо розміщення паркомісць паралельної конфігурації та влаштування заїздів в одному рівні з тротуаром. Проте, на жаль, через особливість поточного ремонту не всю вулицю будуть ремонтувати, тому подекуди лишиться старе покриття, де будуть місця для «ялинки» та переривання тротуарів в заїздах у двори.

Ідея з припіднятими переходами також не дуже сподобалася, проте, сподіваюся, знайду достатню аргументацію для реалізації цього корисного та назрілого рішення.

Сподіваюся, вдасться втілити в життя якщо не все, то більшість із запропонованого. Перші кроки завжди найважчі, а державні структури пручаються змінам. Вони все життя виконували одне, а зараз їх просять втілити зовсім інші речі.

Проте потрібно не зважати ні на що, а крок за кроком робити Дніпро сучасним та комфортним містом. І вулиці та якісне міське середовище відіграють в цьому процесі чи не найважливішу роль».

Удастся ли в итоге сделать улицу Якова Самарского более комфортной для горожан, покажет время.

Ремонт планируют завершить в августе этого года.







Gorod.dp.ua на Facebook.

Gorod.dp.ua не несет ответственности за содержание опубликованных на сайте пользовательских рецензий, так как они выражают мнение пользователей и не являются редакционным материалом.

Gorod`ской дозор | Обсудите тему на форумах | Разместить объявление

Другие новости раздела:

ОБРАТИТЕ ВНИМАНИЕ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
50
лет дворцу культуры «Шинник»

Источник
copyright © gorod.dp.ua
Все права защищены. Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.

О проекте :: Реклама на сайте