Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Днепр » Новости города и региона
чт, 28 марта 2024
23:27

НОВОСТИ ГОРОДА И РЕГИОНА

Українські правоохоронні органи посилюють співпрацю з бізнесом для ефективної протидії кіберзагрозам

Українські правоохоронні органи посилюють співпрацю з бізнесом для ефективної протидії кіберзагрозам

Про це йшлося 16 жовтня під час другого міжнародного форуму «Кібербезпека. Захисти свій бізнес».

Захід відбувся за участі секретаря РНБО, керівників Департаменту контррозвідувального захисту інтересів держави у сфері інформаційної безпеки СБУ, Кіберполіції, Держспецзв’язку та представників приватного сектору економіки. За словами секретаря РНБО Олексія Данілова, обговорюючи питання кібербезпеки, неможливо розділяти державну безпеку та «бізнесову». Адже піднімаючи питання кібербезпеки ми говоримо про безпеку не тільки приватного сектору країни, а і загалом – держбезпеку.

«Ми чітко усвідомлюємо те, що відбувається у світі. Сьогодні питання кібербезпеки – це питання № 1 для кожної сучасної країни і ми, як одна із таких країн, просто не можемо програвати у цьому питанні», - зазначив Олексій Данілов.

За словами начальника Департаменту контррозвідувального захисту інтересів держави у сфері інформаційної безпеки СБУ Миколи Кулешова, починаючи з 2014 року Україну постійно атакує кіберрозвідка Російської Федерації. Саме тому, в умовах гібридної війни, Україні вкрай необхідно об’єднувати приватний та державний сектори у протидії можливим кібератакам. ДКІБ СБУ продовжується системна робота з розбудови діючої інтерактивної бази даних про кіберінциденти MISP-UA, яка дозволяє аналізувати зразки шкідливого програмного забезпечення, прогнозує можливі цілі кібератак та надає рішення з їх локалізації. На сьогодні організовано обмін даними із основними об’єктами критичної інфраструктури, які стратегічно важливі для економіки і безпеки держави.

«Сьогодні для нас важливим є саме взаємодія та обмін інформацією з приватним сектором. Ми маємо достатньо кваліфікованих спеціалістів та криміналістичного обладнання для вчасного реагування на кіберзагрози та їх протидії», - наголосив Микола Кулешов.

##: СБУ
Gorod.dp.ua на Facebook.

Другие новости раздела:

ОБРАТИТЕ ВНИМАНИЕ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
6 700
гривень мінімальна зарплата у 2023 р.

Источник
copyright © gorod.dp.ua
Все права защищены. Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.

О проекте :: Реклама на сайте