Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Днепр » Новости города и региона
пт, 19 апреля 2024
02:57

НОВОСТИ ГОРОДА И РЕГИОНА

Де найкраще відпочити на Азовському морі?

Де найкраще відпочити на Азовському морі?

Наша відповідь — у Бердянську. Це чудове курортне місто на Азовському морі.

Тут справді є на що подивитися. Розвитком Бердянська як курортного центру опікується особисто міський голова Володимир Чепурний. Дієвий та небайдужий добродій, патріот свого краю. Тому в Бердянську зараз робиться немало. Мета — дуже амбітна: найближчим часом зробити все, щоб місто стало для всієї України та зарубіжжя цілодобовим центром комфортного відпочинку та оздоровлення. Реальні можливості для цього вже є: прекрасне море, чисте повітря, затишні пляжі, чудові санаторії та пансіонати, лікувальні грязі, мінеральна вода… А також потужна курортно-туристична інфраструктура з висококваліфікованим персоналом. Жителям міста є що показати гостям. Музеї і виставкові галереї, багато пам’ятників та інших дивовиж…

Коли жаба, яка душить, — у радість

Гордість Бердянська — це по-європейському реконструйовані проспект Азовський, Приморська площа та набережна. Тут є пам’ятники П. П. Шмідту, О. С. Пушкіну, графу Воронцову, якого вважають батьком міста. Однак немало й оригінальних пам’ятників, біля яких охоче, із задоволенням фотографуються люди. Як же не підійти до колоритних «дітей лейтенанта Шмідта» – Остапа Бендера та Шури Балаганова. Герої Ільфа і Петрова присіли на знаменитих стільцях роботи Гамбса неподалік від пам’ятника їхньому «батьку» — П. П. Шмідту.

Одразу ж привертає увагу й 250-кілограмова статуя бронзової «Жаби, яка душить». Вона зручно примостилася на 80-сантиметровому постаменті — на головах чоловіка, жінки, дитини та дідуся. На шиї цього земноводного — масивний золотий ланцюг, в руках-лапах — два мобільні телефони та пачка грошей, а на п’єдесталі — табличка з написом: «Заздрість — порок». Тобто ця жаба уособлює собою заздрість і жадібність — вади, на які часто страждають люди. Втім, «Жаба, яка душить» — буквально улюблениця туристів.

Серед таких різноманітних та незвичайних пам’ятників на Приморській площі найпопулярніший — Бичкові-годувальникові. Це — своєрідна візитівка міста. Назва скульптури говорить про трепетну любов і повагу жителів до цієї скромної рибки. Завдяки бичкові бердянці та мешканці навколишніх сіл у важкі роки голодомору, громадянської, Другої світової війни, в непростий повоєнний час змогли вижити.

Запам’ятаються туристу також пам’ятники рибакові й сантехнікові, черевики-скороходи, пам’ятники дачникам та доброму лікареві Айболитю… А ось у Крісло бажань старається присісти майже кожен, хто проходить повз нього. Стверджують, що воно стоїть в особливому місці — саме тут перехрещуються енергетичні поля чотирьох стихій: землі, вогню, повітря та води… Тому все, що задумано, обов’язково збудеться.

Взагалі, міста — мов люди: у кожного своя доля, своє обличчя, свої чари. У кожному місті є вулиці, що втілили в собі його дух, неповторність, історію та красу. У Бердянську — це проспект Азовський та вулиця Горького. Саме там багато дво- та триповерхових будинків старої забудови, які справедливо можна вважати архітектурною родзинкою міста… Ще окремий куточок минулого, котрий буквально дихає історією, — парк імені П. П. Шмідта й територія довкола нього.

Вражає своєю «суворою» красою будівля Бердянського державного педагогічного університету. Свого часу тут була Бердянська чоловіча гімназія, у якій у різні роки навчалися зокрема, такі видатні люди, як П. П. Шмідт — учасник повстання на крейсері «Очаков» у 1905 році; В. А. Хавкін — мікробіолог, винахідник вакцини, що врятувала світ від холери й чуми; українська письменниця В. М. Єніна. У цій гімназії викладали відомий композитор та поет П. І. Ніщинський (псевдонім Петро Байда).

Пізнавальний та активний відпочинок

Коли ви будете в Бердянську, обов’язково відвідайте аквапарк — один з найбільших в Україні. Це — сучасний розважальний комплекс, який зовні нагадує давню фортецю, площею п’ять гектарів. Дуже радимо побувати і в Бердянському зоопарку — чарівному острові екзотики на узбережжі Азовського моря. Всього в зоопарку — понад 120 видів звірів та птахів. І це — найбільший та найкращий, на думку фахівців, приватний зоопарк України.

А найбільше задоволення можна отримати, відвідавши дельфінарій — місце, де знаходиться неймовірний світ, у якому гармонійно поєднуються краса, грація, душевність і доброта.

На морі — геть без алергії!

У Бердянську чимало різноманітних готелів, котеджів та іншого житла, яке можна орендувати на час відпочинку. Проте ми всім радимо селитися на відпочинок не в самому місті, а їхати на Бердянську косу, де розташувалися чимало туристичних баз відпочинку та санаторіїв. Тут навіть алергіки «з багаторічним стажем» будуть дихати вільно і почувати себе здоровими. Ось що значать чудове море та чисте повітря в поєднанні з гарним та бадьорим настроєм, а також — привітною сонячною погодою з легким і приємним, ненав’язливим вітерцем.

Gorod.dp.ua на Facebook.

Читайте также:


Хомо Сапієнс  (21.05.19 22:15): Найкраще на Азовському морі зовсім не відпочівати! Ответить | С цитатой
мыздобул  (21.05.19 19:12): Бердянск - помойка с грязными пляжами и никакой инфраструктурой. А цены - выше крыши. Более-менее на Косе. Так что отдыхать надо за бугром. Ответить | С цитатой | Обсуждение: 1
1
Gorod.dp.ua не несет ответственности за содержание опубликованных на сайте пользовательских рецензий, так как они выражают мнение пользователей и не являются редакционным материалом.

Gorod`ской дозор | Обсудите тему на форумах | Разместить объявление

Другие новости раздела:

ОБРАТИТЕ ВНИМАНИЕ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами
•  У Дніпрі дівчина бризкала перехожим в обличчя освіжувачем (відео моменту) (11)

•  Мешканці Новокодацького району Дніпра активно долучилися до суботника на «Безіменній висоті» (11)

•  У Дніпрі розпочали ремонт мосту, що веде на Монастирський острів (11)

•  На Фестивальному причалі у Дніпрі відбувся автопробіг-зустріч ретро-машин «За весною» (9)

•  У Дніпрі відзначають День космонавтики (7)

•  У Дніпрі зник екскурсійний ретро-трамвай – у чому причина? (7)

•  На Дніпропетровщині чоловіка спершу засудили до довічного за вбивство матері та бабусі, а потім присудили 3 млн гривень компенсації за душевні страждання (7)

•  Збитки на понад 7 млн грн: у заповіднику на Дніпропетровщині квадроциклами пошкодили унікальні піщані бархани (7)

•  На Дніпропетровщині відбувається пошукова операція 13-річної Марини Волошко (5)

•  У Дніпро повертається стародавня мумія! (5)


* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
154,5
млн грн горожанам на восстановление жилья, пострадавшего от ракетных обстрелов, выплатил Днепр в 2023 г.

Источник
copyright © gorod.dp.ua
Все права защищены. Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.

О проекте :: Реклама на сайте