Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Днепр » Новости города и региона
чт, 28 марта 2024
17:04

НОВОСТИ ГОРОДА И РЕГИОНА

Сім наукових проектів ДНУ фінансуватиме держава

Сім наукових проектів ДНУ фінансуватиме держава

Сім проектів, подані науковцями Дніпровського національного університету імені Олеся Гончара на конкурс держбюджетних тем у 2019 році, отримали високі бали і матимуть бюджетне фінансування.

Цього року 155 закладів вищої освіти та наукових установ України подали на розгляд експертів 779 проектів. ДНУ увійшов у ТОП-10 університетів за кількістю проектів, що фінансуватимуться державою, посівши сьоме місце в загальноукраїнському рейтингу.

Також університет є абсолютним лідером серед ЗВО Дніпра: високі експертні оцінки отримали три проекти УДХТУ, два – ДДАЕУ, один – «Дніпровської політехніки».

«На конкурс 2019 року вченими нашого університету було направлено 7 проектів на загальну суму 6 млн грн,– повідомив проректор з наукової роботи ДНУ, професор Сергій Оковитий. – За всіма проектами попередньо проведена копітка робота, у результаті чого підготовлено кілька міждисциплінарних проектів «механіка+математика», «хімія+біологія». У процесі вдосконалення проектів ми намагалися так сформувати авторські колективи й сформулювати ключові позиції, за якими вони оцінюються, щоб запобігти втраті балів у експертних висновках. Така практика дала відмінні результати».
Зазначимо, усі проекти вчених ДНУ отримали від 80 до 89 балів, а згідно з наказом МОН України від 09.11.2018 № 1223 «Про затвердження експертних оцінок проектів наукових фундаментальних і прикладних досліджень та науково-технічних (експериментальних) розробок», до «високого рівня» віднесено проекти, які набрали більше 75 балів. Саме вони будуть фінансуватися державою у поточному році.

Перелік наукових фундаментальних і прикладних досліджень та науково-технічних (експериментальних) розробок ДНУ, які отримали високі експертні оцінки:

1. «Дослідження алгебраїчних структур з природними обмеженнями та деякі питання квантової механіки» – керівник проекту проф. Леонід Курдаченко.

2. «Конструювання N,O,S-вмісних гетероциклів із залученням нових каталітичних систем. Експериментальне та теоретичне дослідження» – керівник проекту проф. Сергій Оковитий.

3. «Концепція інноваційного біомоніторингу токсичного навантаження тварин у природних і штучних екосистемах» – керівник проекту проф. Віктор Недзвецький.

4. «Нові стани матерії та ефективні взаємодії в експериментах на Великому гадронному колайдері» – керівник проекту проф. Володимир Скалозуб.

5. «Оптимізація та дослідження поведінки неоднорідних структур з урахуванням появи мікродефектів, тріщиноутворень та отворів» – керівник проекту проф. Петро Когут.

6. «Розробка математичних моделей та алгоритмів розв’язання прикладних задач класифікації, кластеризації на основі теорії оптимального розбиття множин» – керівник проекту проф. Олена Кісельова.

7. «Високоефективні матеріали для функціональної електроніки на основі складних оксидів та халькогенідів металів» – керівник проекту проф. Тетяна Панченко.

У конкурсі проектів молодих учених фінансування отримав проект під керівництвом доцента Тетяни Лихолат «Екологічні засади раціонального ресурсовикористання та розвитку агропромислового комплексу Придніпров'я в галузі аквакультури, рибництва та рибальства».

Gorod.dp.ua на Facebook.

Gorod.dp.ua не несет ответственности за содержание опубликованных на сайте пользовательских рецензий, так как они выражают мнение пользователей и не являются редакционным материалом.

Gorod`ской дозор | Обсудите тему на форумах | Разместить объявление

Другие новости раздела:

ОБРАТИТЕ ВНИМАНИЕ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
7
новых региональных полигонов бытовых отходов будут построены в регионе к 2027 г.

Источник
copyright © gorod.dp.ua
Все права защищены. Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.

О проекте :: Реклама на сайте